SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bölmek İsteyenlere Asla İzin Vermeyin''

A- A+ PAYLAŞ

Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 86'ncı yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Malatya'da da törenlerle kutlandı. İnönü Stadı'ndaki törende konuşan Vali Osman Derya Kadıoğlu, "Bizi içimizden bölmek isteyen kötü niyetlilerin ve sapık ideolojilerin, beyinlerinizi, zararlı fikirlerle yıkamalarına asla izin vermeyin.."dedi.

Malatya’daki ilk tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Artından kutlama törenleri İnönü Stadı’nda devam etti.

Buradaki tören de; Vali Osman Derya Kadıoğlu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ın törene katılanların bayramını kutlamasıyla başladı.

Günün anlamını içeren konuşmayı Vali Osman Derya Kadıoğlu yaptı. Kadıoğlu gençlere hitaben yaptığı konuşmasında,”Ülkemizin ve halkımızın çıkarlarını her şeyin üstünde tutmalısınız. Bizi içimizden bölmek isteyen kötü niyetlilerin ve sapık ideolojilerin, beyinlerinizi, zararlı fikirlerle yıkamalarına asla izin vermeyin Geçmişte 30 bin şehidimizin kanına mal olan eli kanlı terör örgütü PKK, son zamanlarda bölücü faaliyetlerine hız vermiştir. Büyük bir hevesle içine girmek istediğimiz Avrupa Birliğine bağlı bazı ülkeler mezhepleri, azınlık statüsünde görmeyi arzu etmektedir. Bir taraftan da hıristiyanlık faaliyetlerine hız vermişlerdir. Ayrıca Malatya dahil tüm Doğu’nun Ermenistan haritaları içinde gösterildiği hepimizin malumudur. Emanete sahip çıkmak için çok çalışmalısınız” dedi.

Kutlama törenleri lise öğrencilerinin gösterilerinin yanı sıra İnönü Üniversitesi ile Polis Meslek yüksekokulu öğrencilerinin gösterileriyle sona erdi.

Kutlama vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler.

MESAJLAR..
Bu arada, 19 Mayıs dolayısıyla AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, CHP Merkez ilçe başkanı Zeki Çıplak ile EMEP İl Başkanı Nejdet Bali birer açıklama yaptılar.

AKP Milletvekili Ölmeztoprak, "O zor yılların şartları düşünüldüğünde, başlatılan milli mücadele hareketinin yalnızca Türk milleti ve onun liderinin gerçekleştirebileceği ibret dolu bir mücadele, insanlık tarihi için örnek bir destan olduğu görülecektir. Büyük önder Mustafa Kemal, bu kadar güzel anlamlar yüklü 19 Mayıs gününü, ülkenin geleceğinde ve mutluluğunda büyük pay sahibi olacağını düşündüğü gençliğe emanet ederken, gençlikteki enerji, dinamizm ve asrın gereklerine uymada elde edeceği başarıyı hareket noktası kabul etmiştir.."dedi.

CHP Merkez ilçe başkanı Çıplak, "Emperyalizme karşı Ulusal Kurlutuş Savaşı veren ve bu savaşı zaferle taçlandırarak Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 86. yılını gururla, coşkuyla, mutlulukla kutluyoruz. Çünkü 19 Mayıs sadece bizim değil, bütün ezilen ulusların iftihar kaynağı, emperyalizme karşı ezilen milletlerin başkaldırışının da ilk adımıdır, ilk örneğidir." açıklamasını yaptı.

EMEP İl Başkanı Bali de, "Emperyalist ülkelerin en modern silahlarla donanmış işgal güçlerine karşı Türküyle, Kürdüyle bütün halk canı ve kanı pahasına bağımsızlık mücadelesi yürütmüş ve kazanmıştır. Ne yazık ki kapıdan kovulan düşman, yerli işbirlikçiler vasıtasıyla bacadan girmiştir. Ülkemiz görünüşte bağımsız, gerçekte ise hem ekonomik hem de siyasi olarak tam bağımlı bir ülke durumuna getirilmiştir."dedi.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız