SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölünmeyiz Biriz, Bütünüz...

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:48:51
Bölünmeyiz Biriz, Bütünüz...
A- A+ PAYLAŞ
Büyük Zafer'in 90. yıl dönümü törenlerle kutlanıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü için, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde çeşitli törenler düzenlendi.
 
Anıtkabir'de, Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bir tören yapılacak. Atatürk Kültür Merkezi tören alanında geçit resmi düzenlenecek. Töreni Çiçek, Erdoğan ve devlet erkanı izleyecek. Ayrıca Vatan Caddesi'nde geçit töreni gerçekleştirilecek.
 
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90.yıldönümü nedeniyle, Perşembe günü ilk olarak saat 08.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Saat 09.00’da ise Valilikte tebriklerin kabulu gerçekleştirilecek. Geçit töreni ise yeni tören alanı olan İnönü Caddesi'nin Sümerpark Yanı Yeni Belediye Karşısı'ndaki bölümünde yapılacak ve saat 10.00'da başlayacak. 
 
MESAJLAR.. 
Bu arada 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90.Yıldönümü nedeniyle mesajlar yayınlandı.
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Öznur Çalık yayınladığı mesajda şunları belirtti:
 
“30 Ağustos, dillere destan İstiklal mücadelemizin dünyaya emsal bir zaferle taçlandığı gündür. Bu eşsiz zaferin ardında, yokluk ve imkânsızlıklar içinde bulunan aziz milletimizin bağımsızlık aşkı, kahraman ordumuzun şecaat ve fedakârlığı vardır. Nitekim sayıca üstün ordular karşısında kazanılan Meydan Muharebesi, bu hakikatin en çarpıcı tezahürü olmuştur.
 
Bu cennet vatanı bizlere emanet eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anar; vatanımızı, milletimizi ilelebet payidar kılmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, tüm Malatyalıların Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yayınladığı mesajda şunları belirtti:
 
“26 Ağustos tarihinde başlayıp, 30 Ağustos tarihinde sona eren Başkomutanlık Meydan Muhaberesi’nin büyük bir başarı ile sonuçlanmasının ardından kutlanan  Zafer Bayramı , ümmetten millete, hanedanlıktan Cumhuriyet’e giden yolun önemli yapı taşlarındandır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının askeri alanda gösterdikleri büyük başarı, sadece işgalci kuvvetlerin yurttan atılması değil, aynı zamanda onların yerli işbirlikçilerine de vurulmuş büyük bir tokattır.
 
Tüm dünya halklarının örnek aldığı Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz kahramanları başta Mustafa Kemal ve arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, büyük bir onurla Zafer Bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum”
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla  yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
 
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmıştır. 
 
30 Ağustos Zafer Bayramı, Anadolu insanının binbir zorluk içinde birlik ve beraberlik anlayışıyla verdiği mücadele sonucu elde edilmesi dolayısıyla da birlik ve beraberliğimizin simgesidir. Milletimiz, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, 30 Ağustos Zaferi ile tüm mazlum halklara da örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.
 
Bu vesileyle bir kez daha Aziz Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Gazilerimize minnettar olduğumuzu belirtiyorum. Tüm milletimizin Zafer Bayramı kutlu olsun.” 
 
CHP İl Başkanı Enver Kiraz şu mesajı yayınladı:
 
"30 Ağustos emperyalizme karşı Ulusal Bağımsızlık mücadelemizin başarı ile sonuçlandığı gündür. 
 
30 Ağustos 1922 yılında ; Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının, ulusumuzu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı hiçbir ayrım yapılmadan, herkesin bir araya geldiği ve büyük bir birliktelikle çok zor şartlara rağmen başarının sağlandığı bir gündür. 
 
30 Ağustos’ta bir kez daha vatan uğruna can vermiş bütün şehitlerimizi anıyoruz. 
 
Halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.
 
90 yıl önce nasıl bir birliktelik sağlanmış ve birbirine kenetlenerek böyle bir zafer kazanılmış ise; ülke olarak terör saldırılarının yoğunlaştığı şu günlerde aynı kenetlenmeye ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz.
 
Bütün ulusumuz olarak , birbirimizle kenetlenerek , birlikteliğimizi bozmak isteyenlere karşı mücadelemizi sürdürmeliyiz."
 
Bu  arada Eğitim-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Feyzullah Çelik’te yayınladığı mesajda şunları söyledi.
 
“Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayan 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile yurdumuz düşman işgalinden kurtarılmış, ulusumuz özgür ve bağımsız yaşama onuruna kavuşmuştur. Türk Ulusu birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen emperyalist güçlere gereken dersi vermiş, 30 Ağustos Zaferiyle tüm mazlum uluslara da örnek olmuştur. Ulusumuz hiç bir şekilde bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.
    
30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve ulusumuzu esaret altına almak isteyen emperyalist devletlere karşı, tüm olanaksızlıklara rağmen Türk Ulusunun yurtseverliği ile kazandığı, bir onur ve bağımsızlık mücadelesidir. Bu mücadelenin sonunda özgür, bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmış, birçok devrim gerçekleştirilmiştir.
 
Emperyalizmin oyuncağı olan terör, verilen tavizler sonucunda azmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısı bölünme noktasına gelmiştir. Bugün özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız, birlik ve bütünlüğümüz tehdit altındadır.
    
İçinde yaşadığımız bu koşullarda Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğüne, bağımsızlığına Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkılmasında hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir. Atatürk’ün “Gençliğe Hitabe” sinde ortaya koyduğu büyük bir duyarlılık içinde yerine getirmek zorundayız.
 
Eğitim-iş, Atatürk ilke ve devrimlerinden asla ödün vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyetini, kazanımlarını sonsuza değin yaşatacaktır. “Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir.” diyen Yüce Önderinin yolunda, mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.
    
Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız