SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bölünmez Bütünlük İlkemiz..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel merkezi tarafından düzenlenen aşure gününde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Vakıf merkezindeki etkinliğe; Vali Halil İbrahim Daşöz, Eşi Nermin Daşöz, CHP Malatya Milletvekili Mevlut Aslanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Fatih Hilmioğlu, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Aslan Aksoy, İl Müftüsü Bekir Gerek, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Dilek Belediye Başkanı Muzaffer Güven, CHP İl Başkanı Niyazi Ergin Gökçe, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, EMEP İl Başkanı Necdet Bali ve yöneticileri, bazı Sivil Toplum Örgütleri yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Semah gösterisi ile başlayan program yapılan konuşmalarla devam etti. Açılış konuşmasını yapan Vakıf Genel başkanı Hasan Meşeli, “Hacı Bektaş Vakfı olarak Devletin bölünmez bütünlüğünü ilke edindik. Bu yoldaki çalışmalarımız devam edecektir. Asla Alevi-Sünni kardeşliğine gölge düşürmeyeceğiz. Türkiye'nin birlik ve beraberliğine katkı sunacağız. Biz Aleviler kadar Hz. Hüseyin'i Sünniler de seviyor. Türkiye'de Alevi kardeşlerimizin üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Türkiye'de çok sayıdaki Alevi kökenli vakıf ve dernekler 'biz Müslüman değiliz' diyorlar. Ellerinizi vicdanınıza koyun, biz Müslüman değilsek, bizlerin Hz. Hüseyin'i savunmaya ne hakkımız var?" şeklinde konuştu. Meşeli'nin bu ifadeleri katılımcılarca uzun süre alkışlandı.

Vali Halil İbrahim Daşöz de, "Hz. Hüseyin ve 72 şehit arkadaşının acısını yüreğimizde yaşıyoruz. Zulmü temsil edenler, nefreti temsil edenler, kini temsil edenler, haksızlığı temsil edenler ölseler bile yaşamıyorlar. Onları tarih, onları insanlar, onları gönüller yok ediyor. Dün haksızlığı yapanları hiç kimse hatırlamıyor ve anmıyor, ansalar bile lanetle anıyorlar. Ölmüş olsalar bile, öldürülmüş olsalar bile, hakkı, adaleti, güzelliği temsil edenler ebediyen yaşıyorlar. Hz. Hüseyin ve şehit edilen 72 arkadaşı gibi. Bizlere düşen en büyük görev, bu vatanımızı yaşatmak" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Bekir Gerek ise “ Emeviler tarafından hunharca katledilen Hz.Hüseyin ve 72 arkadaşının İslam dünyasında onulmaz yaralar açmış, Emevi’lerin zulmünden ve baskısından kaçan Ehli Beyt, sevgisi Türk insanının gönlünde taht kurmuş, Ehli Beyt’in Türk insanı ile kucaklaşmasından sonra kültür-sanat-bilim gerek, kültür, gerek banat ve bilim dalında doruklara ulaşmıştır, onun için Türk insanının gönlünde Ehli Beyt sevgisi ayrı bir anlam taşıyor” dedi.

Belediye başkan yardımcısı Yusuf İzzetin Cengiz konuşmasında günün anlam ve önemi ile Birlik ve beraberliği vurguladı.

Yapılan konuşmalardan sonra katılımcılara aşure ikramı yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız