SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bölünmüş Yol Projeleri 2008'de Tamamlanacak..''

A- A+ PAYLAŞ

Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yasin Altunyuva (fotoğrafta ortadaki), duble yol çalışmalarında önemli adımlar atıldığını söyledi.

Malatya Şube Şefi Yaşar Merde ile birlikte İl Şube Şefliği'nde basın toplantısı düzenleyen Altunyuva, 2005 yılı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Slayt gösterisiyle çalışmalarını anlatan Altunyuva, özellikle bölünmüş yolda önemli adımlar atıldığını vurguladı. Altunyuva, Malatya'da 42 projede çalışmalarının sürdüğünü, bunların maliyetinin 250 milyon YTL olduğunu belirterek, "Bu projeler için 2005 yılında 14 milyon YTL ödenek ayrıldı, ancak ek ödeneklerle birlikte 21 milyon YTL'lik çalışma gerçekleştirildi" dedi.

Bölünmüş yol projelerinin yüzde 51'ini tamamladıklarını ve yüzde 49'unu 2008 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını söyleyen Altunyuva, karayolu çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

"Adıyaman, Çelikhan ve Malatya yolunda kalan 34 kilometrelik kısmın ihalesi yapılacak. Battalgazi ilçe karayolunda 1 kilometre kaldı. Hanımınçitliği mevkiinde istimlak sorunu var. 2 ev sahibini ikna ettik. 2'siyle sanırım mahkemelik olacağız. Darende duble yolunu 2008 yılı sonunda bitirmeyi planladık."

Diğer karayollarında yapılan duble yol çalışmaları hakkında bilgi veren Altunyuva, havaalanı yolunun genişletilmesi konusunun toplulaştırma ile kamulaştırma sorununun giderilmesiyle ileriki yıllarda gündeme gelebileceğini vurguladı.

Beylerderesi viyadüğünün proje çalışmasının tamamlanıp, ayakların dikileceği bölümün sondaj çalışmasının yapıldığını söyleyen Altunyuva, 1 milyon 500 bin YTL proje bedelinin müteahhide ödendiğini, köprü inşaatı maliyetinin 13 milyon 500 bin YTL olduğunu, her yıl 5 milyon YTL ödenek öngörüldüğünü, projenin bu şekliyle 3 yılda tamamlanabileceğini vurguladı.

Şehirlerarası yolun şehir içi geçişi niteliğindeki çevre yolunda, Çöşnük kavşağı ile Sivas yol ayrımı arasında 3 ay sonra yeşil dalga uygulamasına geçileceğini anlatan Yasin Altunyuva, 142 bin YTL maliyetli uygulamanın hizmete sunulmasıyla 60 kilometre hızla gidecek araçların, ışıklara yakalanmadan yola devam edebileceğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız