SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bomba ''Islak Mendil'' Kutusunda Sokulmuş!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valilik binasının 1. katındaki bayanlar tuvaletinde, geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma sürerken, uzmanlar, "ses bombası" olan patlayıcının, plastik "ıslak mendil" kabına yerleştirilip, sonra da lavabonun altındaki çöp kovasına konulduğunu belirlediler.

Girenlerin, 2 yan giriş kapısından elektronik algılayıcılarla kontrol edilip alındığı Valilik binasının 1. katındaki, sadece bayan personelin yararlanabildiği tuvaletin lavabosunda geçtiğimiz Cuma günü saat 16.30 sıralarında patlama olmuş, ayaklı lavabo kısmen hasar görmüştü. Yapılan araştırmada, patlayan maddenin, elektronik düzenekli ses bombası olduğu anlaşılmıştı.

Lavabo yanındaki çöp kutusuna konulduğu, daha çok bebeklerin altlarının temizlenmesinde kullanılan silindirik, plastik "ıslak mendil" kutusuna monte edildiği anlaşılan bombayla ilgili araştırmaların, derinleştirilerek sürdüğü bildirildi. Yetkililer, "ıslak mendil" kutusu ile pillerin ayrı olarak kapılardan herhangi bir sorun çıkmadan sokulduğunu değerlendiriyorlar.

Bu arada, patlamayla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü Vukuat Raporu'nda şu bilgi yeraldı:

"27.01.2006 günü Valilik Binası bayanlar tuvaletinde saat:
16.30'da patlama olduğuna dair 155 Polis İmdat telefonuna Valilikkoruma görevlilerince bilgi verilmiştir. Emniyet Müdürlüğümüz ilgili birimleri Valilik binasına intikal etmiş yapılan çalışmada Valilik binasının ikinci katında bulunan çalışan bayan personele ait tuvalette patlama olduğu, patlama esnasında Valilik Yazı İşleri Müdürlüğü görevlilerinden bir bayan personel tuvalet içerisindeyken aniden patlama sesini duyduğunu, ve ne olduğunu anlayamadan dışarı çıktığını beyan etmiştir. Yapılan ilk incelemede elektronik ateşlemeli plastik kap içerisine konulmuş ses bombası olduğu anlaşılmış bahse konu patlamanın bayanlar tuvaletinde bulunan çöp kutusunda gerçekleştirildiği belirlenmiştir. Eylemi gerçekleştiren kişi veya kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir."

FOTOĞRAF: Cuma günkü patlamada, hasar gören bayanlar tuvaleti lavabo bölümü ve tuvalet kabin kapısı görülüyor. (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız