SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bomba Odun' Soruşturması Sürüyor

0
Güncellendi - 2016-02-05 04:17:43
'Bomba Odun' Soruşturması Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 1 Şubat'ta sobaya atılan odunun arasına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 7 kişinin yaralanması olayında jandarma ekipleri soruşturmayı geniş çaplı yürütüyor. İlk belirlemelere göre, odunların arasına yerleştirilen patlayıcının dinamit lokumu, matkabın içerisine yerleştirilen düzeneğin ise el yapımı patlayıcı olduğu iddia edildi.

Yeşilyurt İlçesi'ne bağlı Suluköy Mahallesi'nde sobaya atılan odunun kısa bir süre sonra infilak etmesi sonucu aynı aileden 1'i ağır 7 kişinin yaralandığı olayla ilgili olarak jandarma ekipleri soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor.

DEDEKTÖR KÖPEKLER ARAMA YAPTI

Olayın üçüncü gününde Jandarma kriminal ekipleri olay yerinde geniş çaplı bir incelemede bulunurken, olay yeri inceleme ekipleri ise başka bir patlayıcının olup olmadığını belirlemek amacıyla dedektör köpeklerle arama yaptı. Yapılan geniş çaplı incelemede, evin çevresinde başka bir patlayıcıya rastlanmadığı öğrenildi.

cOlay yerinde yapılan ilk incelemelerde odunlarının arasından çıkan patlayıcının dinamit lokumu, matkabın içerisine yerleştirilen düzeneğin ise el yapımı patlayıcı olduğu iddia edildi.

BAZI EVLERDE ARAMA..

Jandarma Adıyamanlı olan Özdağ ailesinin husumetli olduğu kişileri soruşturuyor.

Bu kapsamda alınan savcılık kararıyla birlikte Suluköy’de jandarma ekipleri şafak vaktiyle birlikte bazı evlere eş zamanlı operasyon düzenledi. Evlerde yapılan aramalarda hiçbir delile ve suç unsuruna rastlanılmazken operasyonlarda kimse gözaltına alınmadı. Jandarmanın 10 gün öncede Özdağ ailesinin yakınlarına karşı bombalı saldırı girişimi olması nedeniyle soruşturmayı bu yönde genişlettiği belirtiliyor.

TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Patlama patlamada yaralanan aile reisi Mehmet Özdağ ile eşi Zahide, çocukları Serap, Seher, Servet, Samet ve Melek Özdağ'ın ise Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Yeni Malatya Gazetesi- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız