SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bomba Önlemi.. Adamına Göre!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:13:21
Bomba Önlemi.. Adamına Göre!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği'nin arkasındaki parkta şüpheli bir çantanın olduğunu ihbar alan polis alarma geçti. Olay yerine ilk gelen resmi polis ekibinin özensiz aldığı önlemler, çevreden geçenlerin hayatını adeta tehlikeye attı. Fünye ile patlatılan çantanın içinde bomba çıkmaması herkese rahat bir nefes aldırdı. 

Vilayet Parkı'ndaki bankın üzerinde saat 09.00 sıralarında sahipsiz bir çantanın olduğunu ihbar alan polis, olay yerine intikal etti. Parka ilk gelen resmi polis otosundan 3  polis memuru inerek, bankın çok yakınında bulunan ağaç ve direkleri hiza alıp, küçük çaplı özensiz güvenlik önlemi aldı. Bomba ekibini beklemeye başlayan polislerin sohbete dalarak, zaten kısa mesafeli olan güvenlik şeridinin tam yanına yaklaşan iki öğrenciyi de farketmediği gözlendi. Bu sırada ERTV kameramanın geldiğini ve çekim yaptığını farkeden polisler, sohbeti bırakıp güvenlik şeridin ilerlerine giderek vatandaşlara karşıya geçmeleri yönünde uyarılarda bulundu. Olay yerine başka ekiplerin gelmesiyle de güvenlik önlemleri üst seviyelere çıkarken, bu kez güvenlik önlemlerinin artırılmasına vesile olan ve görevini yapan basın mensuplarına anlam verilmeyen şekilde uyarılar yapıldı. 

Parkın yakınında bulunan gazete bürosundan, bomba uzmanının özel korucuyu kıyafetini giymesini bekleyen ve yüzü görülmeyecek hale geldikten sonra çalışmaları fotoğraflayan basın mensubuda, polisin anlamsız uyarılarından nasibini aldı. Sivil bir polisin uyarısı üzerine itiraz etmeden çekime son veren gazeteciye buna rağmen, özensiz önlem alıp sohbete dalan polislerden birinin sözlü sataşması başladı.  Polisin olay yerinde asıl işini özenle yapmayıp, çevredekilere gereği olmayan tavırlar alması vatandaşlardan da tepki gördü. 

Daha sonra hazırlıklarının tamamlayan bomba uzmanı, şüpheli çantanın yanına giderek fünye düzeniğini kurdu. Büyük bir gürültüyle patlayan fünyenin ardından yapılan incelemede, çanta içerisende bomba olmadığı anlaşıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız