SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bomba ve İddialar..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca Malatya'da 6 yıl önce gittiği kına gecesinde tabanca ile ateş edilerek öldürülen Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal'ın hayatını kaybettiği olay yerine yakın mesafedeki bahçede bulunan bomba düzeneği ile ilgili olarak sürdürülen soruşturma dosyasında, bombanın jandarma görevlilerince konulduğu iddia edildi.

Battalgazi ilçesinin Adagören köyünde 28 Ağustos 2005 tarihinde bir çiftlik evinde düzenlenen kına gecesinde tabanca ile ateş açılması sonucunda, Galatasaray Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Begüm Kartal, hayatını kaybetti. Begüm'ün katil zanlısı olarak yargılanan Osman U. (26), 24 Ocak 2011 günü Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 yıl hapis cezası aldı.

Katil zanlısı Osman U.'nun, amcası Yaşar U.'nun yardım ve yataklık iddiası üzerine 6 Mart 2006 tarihinde tutuklanmasından 16 gün sonra 22 Mart 2006 günü Battalgazi Jandarma Komutanlığı'na gelen ihbarda, Yaşar U.'nun olaydan sonraki günlerde, genç kızın öldürüldüğü eve yakın mesafedeki kendi bahçesine yakın yerdeki trafonun yanına bir şey gömdüğü bildirildi. İhbar üzerine olay yerinde Cumhuriyet Savcısınca yapılan incelemede, bomba düzeneği olay yerinde imha edilirken, bombanın 7 ay önceki olaydan sonra değil, yeni konulduğu ve o esnada cezaevinde olan Yaşar U. tarafından konulmadığı tespit edildi.

Bomba olayı ile ilgili olarak Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca açılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Savcılıkça, olayla ilgili olarak yapılan araştırma sonucunda gizli tanık olarak dinlenen bazı jandarma haber elemanları, bomba düzeneğinin, jandarma görevlilerince konulup, daha sonra, bombanın Yaşar U. tarafından konulduğu yönünde ihbar edildiğini ileri sürdüler. İfadelerde ismi geçen M.Ç.'nin son Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan uzman çavuş olduğu öğrenilirken, yine aynı soruşturmada tutuklanan Emekli Kurmay Albay M.Ü. ise dönemin Malatya Jandarma Alay Komutanlığı görevini sürdürüyordu.

Bu arada, 24 Ocak 2011 günkü karar duruşmasında 20 yıl hapis cezası alan Osman U. "5 yıldan beri söylediğim gibi suçu ben işlemedim. Gerçek katil sizlerle birlikte olacaktır. Kalben mutmain iseniz, beni idamla yargılayın, idam edin" demiş ve karar okunurken, mahkeme heyetini protesto ederek, heyete karşı sırtını dönmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız