SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bomba Yok, Yemek Var!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:54:02
A- A+ PAYLAŞ

CHP milletvekilleri, Ankara'daki Gezi Parkı olaylarında gözaltına alınanlara yemek götürdü. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, polislere, "İçinde gaz bombası yok, yemek var" diyerek kapıyı açmalarını istedi. 

CHP milletvekilleri, Ankara'daki Gezi Parkı olaylarında gözaltına alınan ve Ankara Emniyeti'nde sorgulanan göstericilere bir minibüsle kumanya getirdi. Aralarında Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Ankara Milletvekilleri Levent Gök ve Aylin Nazlıaka ile Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın da bulunduğu milletvekilleri, emniyetin girişinde bir süre bekletildi. Burada bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Keskin, "Başbakan'ın yıllara dayanan olumsuz uygulamaları, haksız tasarrufları toplumda ciddi bir demokratik tepkinin birikmesine neden olmuştur. Türkiye, 'Çoğunluk bende her şeyi yaparım' diyen bir kişinin çizdiği rotada yoluna devam ediyordu. İnsanlar özel yaşamına müdahaleye, hukuksuz çıkışlara, hakaret dolu sözlere metanetle tahammül etmiştir ama son günlerde siyasal iktidarın tarihi kişilerimize, onur simgelerimize ve Cumhuriyetin kurucularına saldırıları toplumda oluşan bu birikimin patlamasına neden oldu. Bir halk hareketidir bu. Bir örgütün yönlendirdiği bir hareket değildir. Toplumda biriken olumsuzlukların yarattığı bir patlamadır" şeklinde konuştu.

Bu arada, kumanya poşetlerinin içinde bulunduğu minibüsün ön koltuğunda oturan Malatya Milletvekili Ağbaba, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün giriş kapısında bekletilmelerine tepki gösterdi. Ağbaba, kendilerini bekleten polislere, "İçinde gaz bombası yok, yemek var. Biber gazı da yok, sadece kumanya var. Ankara döneri var. Ankara ayranı var, su var. Hükümete benzetmeyin bizi" diye seslenerek kapıların açılmasını istedi. Ağbaba, olaylar sırasında gözaltına alınanlardan birçoğunun ilk kez karakol gördüklerini savunarak, "Polis kokoreççiyi müşterileriyle birlikte almış. Türk bayrağı satan bir amcayı da suç aletleriyle beraber almış" diye konuştu.

Minibüs daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne alındı ve kumanyalar gözaltında bulunanlara dağıtıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız