SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bombacı Keşif Yapmamış

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:31:31
Bombacı Keşif Yapmamış
A- A+ PAYLAŞ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine düzenlenen saldırının ardından soruşturmayı derinleştiren Ankara polisi, saldırganın olay yerinde daha önceden keşif yapmadığını belirledi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında 12 görgü şahidinin ifadesine başvurdu. 

Eylemcinin görgü şahitlerinden birine ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin de bulunduğu Paris Caddesi'nin yerini sorduğunu tespit eden polis, olay yerindeki MOBESE ve güvenlik kameraları görüntülerini de tek tek inceledi ancak eylemciyle birlikte hareket eden herhangi kimseyi belirleyemedi. 

Şanlı'nın olay yerinde keşif yaptığına dair iddialar 

Polis, Ecevit Şanlı'nın olaydan önce elçilik önünde keşif yaptığına dair herhangi bir ize de ulaşamadı. Olay yerine yakın MOBESE kameralarıyla ilgili iddiaların da gerçeği yansıtmadığını belirten emniyet yetkilileri, MOBESE kameralarının görüntüyü merkeze aktaramasa bile kendi hafızasına kaydettiğini, bu nedenle saldırı anına ilişkin herhangi bir görüntü kaybı olmadığını bildirdi. 

Saldırıdan telefon sayesinde kurtulmuş 

Elinde bir zarfla elçilik binasına gelen Ecevit Şanlı'nın postaların da kabul edildiği 2. girişin camına vurup elindeki zarfı göstererek kapının açılmasını istediği, kapıyı açan güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu'nun müdahalesine fırsat vermeden üzerindeki düzeneği batlattığı belirtiliyor. 

Akarsu'nun yanında bulunan başka bir güvenlik görevlisinin ise çalan telefona bakmak için güçlendirilmiş camın arka bölümüne geçtiği, saldırıdan bu şekilde kurtulduğu kaydediliyor. 

Kanında uyuşturucuya rastlanmadı 

Öte yandan adli tıpın ilk değerlendirmelerine göre, Ecevit Şanlı'nın kanında uyuşturucu kalıntısına rastlanmadı. 

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bilgi aldı 

Öte yandan Ankara Adalet Sarayı'na gelen ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Hukuk Müşaviri Kevin Zolot, burada Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Nuri Yiğit ve büyükelçiliğe yönelik terör saldırısı soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili ile biraraya geldi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız