SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bombacı Köpeklere Özel Bakım

0
Güncellendi - 2018-08-15 04:27:11
Bombacı Köpeklere Özel Bakım
A- A+ PAYLAŞ

Bomba arama köpekleri, El-Bab’ta, Afrin’de, Çukur teröründe, en kritik noktalarda ve operasyonlarda görev aldılar. Güvenlik güçlerinin terörle mücadelesinde en büyük yardımcıları olan Bomba Arama Köpeklerinin bakımı Yeşilyurt Belediyesi tarafından ücretsiz olarak yürütülüyor.

Bomba Arama Köpekleri yurtiçi ve yurtdışı operasyonlarda Mehmetçiğin en yakın dostları. En önde giderek Mehmetçik için kurulmuş tuzakları boşa çıkartıyorlar.  İnsanlardan 10 bin kat daha iyi koku alan burunlarıyla bugüne kadar yüzlerce bomba ve mayın tespit eden Bomba Arama Köpekleri, operasyonlarda birçok Mehmetçiğin hayatını kurtardılar. Mehmetçik de dedektör köpeklere gözü gibi bakıyor.  Hiçbir sağlık kontrolünü ihmal edilmiyor.  Yeşilyurt Belediyesi de Mehmetçiğe destek vermek için köpeklerin bakımını gerçekleştiriyor. Dedektör köpeklerin bakımını kapsamlı bir şekilde yapılıyor ve hiçbir detay ihmal edilmiyor.

Askeri personel tarafından Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğüne getirilen dedektör köpekler "Ekin, Bayka, Akil ve Fadiş"in aşılamaları ile bakım ve tedavileri yapıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınırda yürüttüğü terör operasyonlarına önemli katkılar sağlayan mayın arama köpeklerinin, rutin kontrollerini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Hem mantar hem parazit hem de bağışıklık sistemleriyle ilgili tedavileri ve aşılanmaları yapılıyor. Tabii memleketimizin çok fazla düşmanı var. Sınırda çok fazla hain, ülkemiz üzerinde emelleri olan birçok ülke var. Son zamanlarda ekonomik anlamda da ülkemiz üzerimizde ciddi baskı var. Biz de sosyal sorumluluğumuz ve personelimizin bu konudaki yetkinliği gereğince, özellikle sınır boylarında faaliyette bulunan askerlerimize ve bu faaliyetin bir parçası olan köpeklerimize hizmet etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Abuzer Karataş bomba arama köpeklerinin sınır hattında önemli bir görev icra ettiğini kaydederek,  "Köpeklerimize her türlü klinik hizmetini veriyoruz. Ayrıca kuduz, antiparazit, tetanos, bronşit, karma ve mantar aşıları rutin olarak belirlenen tarihlerde yapılacaktır. Böyle bir projenin içerisinde yer almak bize gurur veriyor." dedi.

Gerekli bakımları yapılan köpekler kritik operasyonlarda görev almak için tekrar birliklerine gönderiliyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız