SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bombacılara Ceza

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir işadamının otomobilin altına bomba yerleştirmekle suçlanan 6 sanıktan 4 sanığa hapis cezası verildi. Hapis cezası alanlardan Mustafa S.'nin (fotoğraftaki) yine 8 yıl öncede bir bombalama olayına karıştığı ortaya çıktı.

Malatya'da 29 Temmuz 2009 tarihinde Özalper Mahallesi'nde bir işadamının otomobilinin altına bomba yerleştirilmesi olayı ile ilgili olarak 2'si tutuklu toplam 6 sanığın yargılandığı Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada karar çıktı.

Mahkeme heyeti şüpheliler İbrahim P., Mustafa S. ve Yadigar B.'ye "Nitelikli yağmaya teşebbüsten" 3'er yıl 4'ar ay hapis, "Patlayıcı madde bulundurmaktan" 2'şer yıl 6'şar ay hapis olmak üzere toplam 5'er yıl 10'ar ay hapis cezası verdi. Mahkeme Heyeti sanıklardan Mehmet A.'ya ise ruhsatsız silah taşımaktan 10 ay hapis cezası verdi. Diğer sanıklar Ramazan D. Ve Sabri M.'ye ise para cezası verdi.

Bu arada olayda, işadamı Ş.İ.U.'nin zaman zaman kullandığı bahçeli evinin önündeki 44 KR 553 plakalı otomobilin altına bomba düzeneği yerleştirilirken, köpeğin havlaması ve binadaki bekçinin dışarı çıkması üzerene sanıklar kaçmıştı.

BOMBACI RESİM KURSUNA DA BOMBA KOYMUŞTU
İşadamının otomobiline bomba koymaktan hapis cezası alan sanıklardan Mustafa S.'nin Mayıs 2002 tarihinde de yine bir bombalama olayına karıştığı ortaya çıktı. Mustafa S.'nin Mayıs 2002'de Nasuhi Caddesi, Antepli Sokak, Derya Apartmanı, Kat 3'te faaliyet gösteren resim kursuna el yapımı boru tipi bomba koymuştu. Mustafa S.'nin sevdiği kızı kıskandığı için gittiği resim kursuna kendisinin yaptığı boru tipi bombayı yerleştirerek, cep telefonuna bağlantı kurup dışarı çıktığı ve cep telefonuna mesaj bırakarak bombayı patlattığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız