SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bombacının Kimliği Saptandı

A- A+ PAYLAŞ

Pazar günü gerçekleşen ve 10'u polis 32 kişinin yaralandığı Taksim'deki intihar saldırının gerçekleştiren teröristin kimliği belli oldu.

Taksim’deki intihar bombacısının 3 ay önce Habur’dan giriş yapan, Van Gürpınar nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki Vedat Acar olduğu ve İstanbul'a geldikten sonra Şirinevler'de kaldığı öğrenildi. Acar'ın 2004'te PKK'ya katıldığı açıklandı.

İŞTE İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA:

İstanbul Valiliği'nce yapılanca açıklamada, “31 Ekim 2010 Pazar günü saat 10.40 sıralarında İstanbul Beyoğlu İlçesi Taksim Meydanı’nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bekleme noktasına yönelik olarak yapılan menfur saldırı ile ilgili olarak, eylemin failinin tespiti amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda; Eylemi gerçekleştiren kişinin, Van Gürpınar nüfusuna kayıtlı 1986 doğumlu Vedat Acar isimli şahıs olduğu, 2004 yılında bölücü terör örgütüne katıldığı tespit edilmiş olup, olay ve şahsın irtibatlarına yönelik çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir" denildi.

BUZ KOVALARINI RESTORANDAN ALMIŞ

Canlı bombanın Şirinevler'deki evini, içkili restoranı olan bir kişiden kiraladığı, patlamada ortaya saçılan buz kovalarını da bu kişiden aldığı öğrenildi. Evde yapılan aramada ise ağabeyi olduğu iddia edilen Sedat Acar adına bir kimlik bulundu.

8 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan Taksim'deki patlamayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Acar'ın ailesi de bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız