SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bombacının Sahte Kimliği..

A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanlığı önünde öldürülen bombacı militanın sahte kimliklerinden birinde Malatya bağlantısı ortaya çıktı.

DHKP- C örgütü militanı olduğu bildirilen Eyüp Beyaz'ın, daha önce örgüt adına eylem yapacağı yolundaki istihbaratın ardından, taşıdığı sahte kimliklerin de Emniyet birimlerine bildirildiği, bunlardan birinin Malatya- Akçadağ nüfusuna kayıtlı Ömer Doğan kimliği olduğu belirtildi.

Beyaz'ın 2003 yılında deşifre edilen kimliğinin ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü'ndün tüm polis birimlerine gönderilen bilgide, taşıdığı sahte kimliklerin de belirtildiği, buna ilişkin bir haberin 2003 yılında Trabzon'da yayınlanan Günebakış adlı yerel gazetede çıktığı bildirildi.

İhlas Haber Ajansı'nın Trabzon mahreçli, konuya ilişkin haberi özetle şöyle:

"Ankara'da dün Adalet Bakanlığı'nda bombalı saldırı hazırlığında bulunan ve daha sonra canlı bomba olduğu gerekçesiyle görevli polisler tarafından silahla vurularak öldürülen Eyüp Beyaz için Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün 2 yıl önce uyarıldığı ortaya çıktı. Uyarıyı, 8 Aralık 2003 tarihinde Trabzon'da yayın yapan yerel Günebakış Gazetesi haber yapmıştı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Yerel Günebakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Müdürü Ali Öztürk, Ankara'da dün öldürülen canlı bombayla ilgili olarak 8 Aralık 2003 tarihinde gazetelerinin manşetinde "Emniyet Alarmda" başlığıyla haber yaptıklarını ve Eyüp Beyaz'ın çeşitli resimlerini yayınladıklarını söyledi. Söz konusu tarihteki haberde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki bombalı saldırılar sonrasında benzer saldırıların Karadeniz Bölgesi'nde de olabileceği ihtimaliyle Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün uyarıldığı bilgisinin verildiğini kaydeden Öztürk, "O zaman Eyüp Beyaz'ın resmi de gönderilerek Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden tedbir alınması istenmişti. Trabzon ve çevresinde eylem yapabileceği ihtimali üzerine Ardahan ili Çıldır İlçesi nüfusuna kayıtlı Eyüp Beyaz'ın, Malatya Akçadağ nüfusuna kayıtlı Ö.D. (Ömer Doğan) adına sahte nüfus belgesi düzenlediği belirtilmişti. Bizde bu konuyu o zaman haber yapmıştık. Belki bizim bu haberimiz ve resmi yayınlamamızın ardından şahsın bölgedeki eyleminin önüne geçilmiş olabilir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız