SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bombalamaya 2 Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir iş yerine patlayıcı madde atılarak 2 kişinin hafif şekilde yaralanması olayının haraç isteme meselesi nedeniyle cezaevinde bulunan bir kişinin talimatı üzerine yapıldığı belirlendi. Olayda basit bomba düzeneğini hazırlayan şahsa ait olduğu belirlenen 134 gram esrar maddesi de ele geçirildi.

Malatya merkez Turgut Temelli Caddesi'ndeki bir telefon bayiine içi barut ve çivi dolu bira kutusunun atılarak patlatılması olayındaki saldırgan O.Ş. (açık renk paltolu) ile patlayıcı düzeneği hazırladığı iddia edilen H.B. (koyu renk paltolu), polisteki işlemlerinin ardından Gasp Büro Amirliği ekiplerince adliyeye çıkarıldı. Polis halen olayla ilgili olarak Y.Z. adlı şahısı arıyor.

Öte yandan, bombalı düzeneği hazırladığı iddia edilen H.B. adlı şüpheliye ait olduğu ileri sürülen 134 gram esrar maddesinin de ele geçirildiği belirtildi. Bu arada, düzeneği hazırlayan şahısın bombalı düzeneği nerede ve nasıl öğrendiği, terör örgütleri ile bir ilişkisi bulunup bulunmadığının da araştırıldığı açıklandı. Her iki şüpheli de çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

POLİS AÇIKLAMASI..
Bu arada olayla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"04.01.2008 günü saat: 18.40 sıralarında İlimiz Turgut Temelli Caddesi No:27 sayılı yerde faaliyet gösteren Telsa-Vodafone isimli işyerinde meydana gelen patlama olayı ile ilgili olarak, olayın faillerinin tespit edilebilmesi için bahse konu işyerinin güvenlik kameraları tarafımızdan incelendiğinde işyerine yanıcı bir madde atarak kaçan şahsın ekiplerimizce tanınan eski sabıkalılardan O.Ş. isimli şahıs olabileceği düşünülerek yapılan çalışmalar neticesinde O.Ş. isimli şahıs yakalanmış, şahısla yapılan görüşmede işyerine patlayıcı maddeyi atan kendisi olduğunu bunu atmaya azmettirende eski sabıkalılardan H.B. olduğunu beyan etmesi üzerine şüpheli H.B. isimli şahısta yakalanmıştır. Olayda olayın azmettiricisi H.B.’nin kullandığı belirtilen 44 plakalı araçta yapılan aramada 134 gram esrar maddesi elde edilmiştir.

Yürütülen tahkikat neticesinde olayın Terör amaçlı olmadığı Tehdit Yoluyla Haraç İsteme ve Korkutmak Amacı ile işlendiği tespit edilmiştir.

Yakalanan Şüpheliler haklarında düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte Adli mercilerce tutuklanmışlardır.

Halkın huzur ve güveninin sağlanabilmesi amacıyla bu ve benzeri suç şebekelerine karşı daha etkin ve verimli çalışmalara devam edilecektir.

Sizlere daha fazla yardımcı olabilmemiz için bize sırdaş telefonumuz 155 Polis İmdat telefonundan ulaşabileceğiniz gibi www.malatya.pol.tr. Ve http://mail.tr.net.tr. İhbar adreslerinden de ulaşabilirsiniz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız