SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bombalamayı Örgüt Üstlendi

A- A+ PAYLAŞ

Asayiş Şubesi ile polis lojmanının bulunduğu bina girişinde patlayan bombanın sorumluluğunu MLKP (Marksist Leninist Komünist Partisi) adlı yasadışı örgütün üstlendiği bildirildi. Bu arada, polisin başlattığı operasyonda gözaltına alınan ve ESP'li oldukları öne sürülen 15 kişiden 3'ünün serbest bırakıldığı, 1'inin Sivas'a teslim edildiği, 11'inin adliyeye sevkedilecekleri öğrenildi.

MLKP ÜSTLENDİ..
Şire Pazarı civarındaki, alt katı Asayiş Şube Müdürlüğü, üst katları da polis lojmanı olarak kullanılan binanın lojman girişinde 31 Mart Cuma gecesi 23.30 sıralarında bir patlama olmuştu. Bina girişindeki bir el arabasına yerleştirilen ve ses bombası olduğu belirlenen patlayıcının infilakı ile, polise ait binanın yanı sıra çevredeki 13 işyerinde hasar meydana gelmişti.

Patlamayı, MLKP/Kürdistan milisleri adlı yasadışı örgütün üstlendiği bildirildi. Atılım adlı derginin internet sitesinde, ''MLKP/ Kürdistan Malatya Asayiş Şubesini bombaladı" başlığıyla yer alan bir habere göre, örgütün,eylemin doğu ve güneydoğu bölgesindeki operasyonlara misilleme olarak gerçekleştirildiğini iddia ettiği öğrenildi.

3 KİŞİ SERBEST..
Öte yandan, polis tarafından başlatılan bir operasyon kapsamında Cumartesi sabah 03.00'den itibaren gözaltına alınan ve Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) diye adlandırılan organizasyonun mensubu oldukları öne sürülen 15 kişiden, Sivas polisi tarafından arandığı gerekçesiyle 1'inin bu il emniyetine teslim edildiği, 3'ünün baskın yapılan evlerde tesadüfen bulundukları gerekçesiyle serbest bırakıldığı, 11'inin de sorgularının halen devam ettiği haber alındı.

11 ESP'linin bugün veya yarın adliyeye verilmeleri bekleniyor. Bu arada, ESP Temsilcisi İbrahim Bozay, gözaltına alınanların sayısının 16 olduğunu iddia etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız