SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bombalı Araçla İlgili 5 Gözaltı

0
Güncellendi - 2018-11-04 17:45:26
Bombalı Araçla İlgili 5 Gözaltı
A- A+ PAYLAŞ

ARAÇLA YAKALANAN ŞAHIS ESKİ BDP YÖNETİCİSİYMİŞ.. Elazığ yolunda polis tarafından durdurularak aranan otomobilde bomba ve düzeneklerinin ele geçirilmesiyle ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, araçla birlikte gözaltına alınan şahsın dışında, bu şahısla bağlantılı olarak Diyarbakır'da da 4 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Malatya-Elazığ yolunda yapılan yol kontrolünde durdurulan ve BDP eski Bağlar İlçe Başkan Yardımcısı A.R.Ü idaresindeki 34 BZ 3354 plakalı araçta ele geçirilen patlayıcılar sergilendi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü, ele geçirilen bombalı araçla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"01.11.2018 günü saat 16:00 sıralarında ilimiz Elazığ yolu uygulama noktasında; durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta yapılan arama ve kontroller neticesinde,

Araç içerisinde yapılan aramada;

- 30 paket plastik patlayıcı olduğu değerlendirilen 28.26 kg beyaz renkli madde.

-2 adet alıcı ( anahtar sistemi)

-1 adet üzerinde tuş takımı ve kullanım bilgilerinin bulunduğu verici cihaz

-5 adet elektrikli fünye ( bombayı harekete geçiren düzenek)

-1 adet 9 volt ve , 3 adet 1.5 volt kalem pil ele geçirilmiştir.

Araç içerisinde sürücü olarak bulunan ve gözaltına alınan şahsın yapılan üst aramasında;

(6985) TL para, başka şahıslar adına banka kartları çeşitli kartvizitler ve cep telefonu ele geçirilmiştir.

Araç ve şahıs ile ilgili olarak birimlerimizce gerekli inceleme ve araştırmalar devam etmektedir.

Ayrıca şüphelinin Diyarbakır ilindeki irtibatlı olduğu değerlendirilen şahısların yakalanması için Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar Diyarbakır TEM Şube Müdürlüğüne gönderilmiş, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda; (4) şüpheli yakalanmıştır.

Gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde yapılan aramalarda; (1) adet ruhsatsız 7.65 çapında tabanca ve Dijital malzemeler elde edilerek incelenmek üzere el konulmuş olup olayla ilgili detaylı soruşturma devam etmektedir."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Kurtbey (5 yıl önce)
    Her zaman Emniyet ve güvenlik güçlerimize güvenmek ve yardım etmek lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatan sağolsun (5 yıl önce)
    Malatya emniyet müdürlüğü personellerine bu özverili çalışmadan dolayı sonsuz teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Saribas (5 yıl önce)
    Ali kardeşim. Daha yeni görevden geldim. Sana yazma mecburiyetimi hissettim. Lütfen birisini eleştirirken daha saygılı olmanizi tavsiye ederim .Allah'a çok şükür sağlığımız yerinde olduğu için. 48 yaşında bile 24 saatilk görevden daha yeni geldim.kardeş bu parti meselesi değil VATAN meselesidir.PKK ya Hdp ye Bdp ye şu anda en yakın kimse onu telaffuz ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Saribas kardeşim ( bu parti meselesi değil VATAN meselesidir.) demişsin doğru katılıyorum. Fakat yorumlarına bakılırsa partili olduğun belli.(teröristlere şuan en yakın )diyeceğine,teröristlere yakın deseydin daha doğru olurdu.Ben sadece şunu söylemek isterim.Allah askerimizi polisimizi korusun.
    0
    0
    Yanıtla
  • AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu nun terörist cenazesine katıldığını da söyle o zaman gardaş
    0
    0
    Yanıtla
  • Yav bırakın bunları chp suan hdp ye yakın seçimde demokratik şekilde hatasını görecek.. başkası yapmış olmasi ki ortada birsey yok chp nin yaptığı hatayi örtmez. Yanlış olsada yanlışa yanlış la örnek verilmez. Chp çizgisinden çıkmıstir. Demokraside seçmen gerekeni yapacaktır yıllardır olduğu gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet demirhan (5 yıl önce)
    Malatyadan sonrası akpnin literatüründe Türkiyeden sayılmıyor. Evet verin terör bitecek dediler halen ortada fink atıyorlar ! Biz bu vatanın kahramıyız diyenler önce bir imralıdakini asmayı denesinler. Sözüm akpye
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (5 yıl önce)
    Helal olsun!!! Emniyetimize sonsuz teşekkürler kimbilir bu bombayı nerde patlatacaklardı... Her görülen şüpheli durumu 155 i arayarak bildirmemiş lazım... Polis,asker ve halk el ele olmalı!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Şüphesiz Bilgi (5 yıl önce)
    Şüphe değilde Bilgi üzerine durdurulaydı iyiydi
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    Beyler Bu araç nasıl oluyor yollarda konturollar var neden Malatyaya kadar nasıl gelmiş Bu araç buraya gelene kadar neden arama yapılmamış
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali veli (5 yıl önce)
    Evet arkadaşlar kastettiğim bu olaydı işte bir asayiş olayında onlarca yorum yapılıyordu şimdi sadece 3 yorum görüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Saribas (5 yıl önce)
    CHP li millst vekilleri şimdi top sizde.Yıllardır kardeş parti diye desteklediğiniz bir partinin elemanları.Buyrun bakalım nasıl milletin yüzüne bakacaksınız.Sayın Ağbaba buyrun!
    0
    0
    Yanıtla
  • İlginç Oslo da görüşen Dolmabahçe de mutabakat sağlayan. Habur'a teröristin ayağına mahkeme kuran, şehirlere bombalar yerleştirilirken hendekler kazilirken, Diyarbakır meydana da apo itinin mektubunu okutan, askerlere ve polise karakolundan çıkma diye emir veren ve hatta megri megri diye ağlarken hep bu CaHaPe iktidardi fosfor önemli bir de kayısıyı bol tüketmek lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Fosfor herkese lazım kardeşim... AKP'yi eleştiriyorsun iyi güzel de bide sezgin tanrıkulunu görebilsen..kayısı önemli..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yanlış olanı kim yaparsa yapsın söyleyebilmek gerek.Eleştiriye de açık olmak lazım. Takım tutar gibi parti tutarsak eğer gözümüzün önündeki ni göremeyiz mazallah. Bol bol havuç tüketmek lazım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ kimse ölmesin askerimiz sehit olmasın terör bitsin niyeti ile yapılan başka sen ak partili kimi gördün terörist cenazesinde yada beraber ortak hdp ile seçime girecek diyen yada terörist leri cezaevinde ziyaret eden bitane isim söyle. Devletin birimleri istihbaratı herzaman irtibat halindedir.Ama terör cenazesine gitmek terörist i cezaevinde ziyaret etmek ortak seçime girmek nedir cevap ver. Gelmiş burda savunmak adına sacmalamissin. Herkes uyanık vatandaş akıllı rahat ol.
    0
    0
    Yanıtla
  • Diyarbakır milletvekili PKK lilara onlar benim kardeşim diyordu ya bu haber havuz medyasında yok özür dilerim. Teröriste kim hoşgörü ile bakiyorsa ta Allah onun ve yedi sülalesin belasını versin. Bu ülkenin kim ekmeğini yiyor ve hainlik ediyorsa onu Allah kahretsin, sen de bunu söyleyebilirsin sanmıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Demogoji yapma chp suan üç örgütler ve hdp sempatik bakıp mesafe koymuyor. 2018 in ekimi nde chp kendi agzi ile seçime beraber gireriz diyor. Terörist sempatik gösterme kimlerin işi hersey ortada. Devlet birimleri istihbarat hertürlü her kesle görüşme yapar bu dünyanın tüm ülkeleri böyledir .sen elma armut karıştırma. Şuan hdp ile chp yakinlasmasini âleni iken niye kendini yoruyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Havuz medyasından başka basini takip etmeni tavsiye ediyorum Demogoji derken net yaz ben hepsini ispatlı yazdım. Bu bilgileri Google amcaya sor demogoji yi kim yapıyor once aynaya bak sonra keyfine iyi geceler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanin yerlisi (5 yıl önce)
    Allah askerimizi polisimizi korusun
    0
    0
    Yanıtla
  • Eymen44 (5 yıl önce)
    Eylemi nerede gerceklestireceklerdi merak konusu.bu serefsizler cuma namazında masum insanlarındın canına mi kastedeceklerdi,bu serefsizler .malatyada bu olaylardan once kesif yapilmismi malatya haber bunlarin cvp halk olarak bekliyoruz .halkimiza gecmis olsun.polisimizi ,milletimizi rabbim bu hainlerin tuzaklarindan korusun
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (5 yıl önce)
    elinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla