SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bombalı Kutudaki İsim Araştırılıyor

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Esenler Otogarı'nda bomba ele geçirilmesiyle ilgili olarak Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "Bombalı paket, Malatya otobüs firmasına ait emanet deposunda ele geçirildiği için Malatya'dan gittiği şeklinde yorum yapılmış. Paketin nereden geldiği tespit edilemedi" dedi. Bu arada, Malatya Cumhuriyet Lisesi'nde de şüpheli poşet alarmı ortalığı ayağa kaldırdı.

20 YIL ÖNCE MALATYA'DAN GİTMİŞ..
Şehitlik'teki törende, basın mensuplarının Esenler Otogarı'nda ele geçirilen bombanın Malatya'dan gittiği iddiası ile ilgili sorusuna İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "İstanbul Esenler'de Malatyalı bir firmanın emanet deposunda bir şüpheli pakette, uyuşturucunun olduğu ihbarı yapılıyor. İstanbul narkotik ekipleri gidince paketin içinde uyuşturucu değil, el bombası ve mühimmatların bulunduğunu tespit ediyor. Paketi inceliyorlar. Paketin nereden geldiğine dair herhangi bir bilgi yok. Kimin emanet
deposuna koyduğu da belli değil. Alıcı olarak Ramazan Toy ismi yazılı. İki tane de cep telefonu numarası var. Cep telefonu incelendiğinde piyasada olmayan telefon numaraları görülmüş. Ramazan Toy ismi araştırıldı ve 20 yıl önce Malatya'dan İstanbul'a giden bir şahıs olduğu tespit edildi. Kimin, nasıl gönderdiği de belli değil. Malatya'da bir otobüs firmasına ait emanet deposunda bulunduğu için Malatya'dan gelmiş olabilir yorumu yapılmış" yanıtını verdi.

İstanbul polisinin kendilerinden isteği bir şey olmadığını ve kendilerinin de bu konuda bir çalışma yapmadıklarını aktaran Kahya, "Paketin üzerinde bir isim ve iki telefon numarası var. Başka da bir şey yok. Kimin getirdiği ve nereden geldiği belli değil. İstanbul'daki emanet yetkilileri, kendilerinin teslim almadığını belirtiyor. Kimin koyduğunu görmediklerini ifade ediyorlar. Tahkikat sürdürülüyor" açıklamasını yaptı.

OKULDAKİ POŞET..
Öte yandan Malatya Cumhuriyet Lisesi'nin tuvaletinde unutulan poşet, önce okulun öğretmenlerini, ardından da polisi alarma geçirdi.

Okulun tuvaletinde bırakılan poşetin durumunu şüpheli bulan öğretmenler, önce öğrencileri okulun bahçesine çıkardı, ardından da polise ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen polis ekipleri şüpheli poşetin bir öğrenci tarafından unutulduğunu tespit edince herkes rahat bir nefes aldı. Yaşanan durumdan dolayı Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'un da okula giderek bilgi aldığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız