SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bombalı Odun' Olayı Esrarını Koruyor!

0
Güncellendi - 2016-02-02 21:54:09
'Bombalı Odun' Olayı Esrarını Koruyor!
A- A+ PAYLAŞ

  • Suluköy'de bir ailenin odunları arasına karıştırılan bombalı odunla yapılan ve 7 kişinin yaralandığı olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yeşilyurt İlçesi'ne bağlı Suluköy Mahallesi'nde (köyünde) meydana gelen, 7 kişinin yaralandığı 'bombalı odun' tuzağıyla ilgili jandarma ekipleri soruşturmayı sürdürüyor. Ekipler, olayda yaralanan şahısların ifadelerini alırken, ev ve çevresinde de detaylı inceleme yapılıyor.

Yeşilyurt ilçesine bağlı kırsaldaki Suluköy Mahallesi’ne 8 yıl önce köye gelip yerleşen Adıyamanlı Özdağ ailesinin oturduğu evin salonunda, 1 Şubat'ta akşam saatlerinde meydana gelen patlamada, 2’si ağır 7 kişi yaralandı. Patlamaya, özel olarak ikiye bölünüp, içerisi oyularak patlayıcı yerleştirildikten sonra yapıştırılan ve odunluktaki odunların arasına karıştırılan kayısı ağacından “odunlu bomba”nın farkedilemeyip sobaya atılarak yakılmasının neden olduğu saptanmıştı.

Bomba tuzaklı odunların, başka bir yerden hazırlanarak mı getirildiği veya söz konusu evde mi hazırlandığı konusunun, sürdürülmekte olan soruşturma sonucunda belli olacağı öğrenildi.

KAYINPEDERİNİN EVİNDE DE OLMUŞ..

Bu arada, bombalı odun tuzağının meydana geldiği evin sahibi Mehmet Özdağ’ın kayınpederine ait evde de olaydan yaklaşık 10-15 gün önce yine sobaya odun atılması sonucunda küçük çaplı bir patlama meydan geldiği, bu olayda kimsenin etkilenmediği ve o olayın güvenlik birimlerine bildirilmediği belirtildi. Yine kayınpederin evindeki küçükbaş hayvanların zehirlendiği ve yapılan tetkikte hayvanların fare ilacı ile zehirlendiğinin tespit edildiği belirtildi. Özdağ ailesinin evinin önünde patlayıcı madde konularak çalıştırılması halinde patlamaya hazır hale getirilen matkabın da, kayınpedere ait olduğu ve eve nasıl getirildiğinin araştırılmakta olduğu öğrenildi.

DETAYLI İNCELEME BAŞLATILDI

bPatlamanın, ailenin odunluğundaki odunlar arasına karıştırılmış “bomba tuzaklı odun”dan kaynaklandığı belirlenirken, patlayıcıyla ilgili jandarma ekipleri detaylı bir soruşturma başlattı. Ekipler, ailenin yakınlarının da ifadesini alırken, olayın meydana geldiği evde ise detaylı inceleme başlatıldı. Jandarma ekipleri, uzman bir ekiple birlikte evin çevresinde başka patlayıcıların olup, olmadığını araştırıyor.

TURGUT ÖZAL TIP MERKEZİNE SEVK EDİLDİ

Patlama sonucu evin reisi Mehmet Özdağ, eşi Zahide ile çocukları Serap, Seher, Servet, Samet ve Mehmet parçalanan sobanın metal parçaları ve bomba etkisiyle yaralanmıştı.

b2Patlama esnasında sobanın yakınında olan ve gözünden başına giren metal parçasıyla yaralanan baba Mehmet Özdağ, Malatya Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Özdağ, buradaki ilk müdahalenin ardından Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildi. Baba Özdağ'ın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Ailenin diğer ferlerinin tedavileri ise Turgut Özal Tıp Merkezi'nde devam ediyor.

ADIYAMAN'DAN 15 YIL ÖNCE GELMİŞLER

Özdağ ailesinin Adıyaman'dan yaklaşık 15 yıl önce Malatya'ya geldikleri ve yaklaşık 8 yıldır da Suluköy'de ikamet ettikleri öğrenildi.

Baba Mehmet Özdağ'ın gündelik işlerin yanı sıra hurdacılık yaparak, ailesinin geçimini sağladığı kaydedilirken, ailenin kendi halinde olduğu ve hiç kimseyle husumetlerinin bulunmadığı iddia edildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız