SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bombalı Saldırı:8 Yaralı

A- A+ PAYLAŞ
 
Etiler'de Koç Köprüsü altında İETT durağında bomba patladı. Patlamada 1'i polis 8 kişi yaralandı. Yaralılardan Ayten Bal'ın bacağını kaybettiği açıklandı. Polis ikinci bir bombanın patlaması ihtimaline karşı bölgeyi boşalttı, cep telefonu sinyalleri kesildi. Etiler her iki yönde de trafiğe kapatıldı.İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, saldırının hedefinin polis olabileceğini söylerken İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu ise ''Hedef sivil vatandaşlardı'' dedi. Patlamanın yaşandığı bölgede delillerin toplanmasının ve yapılan incelemenin ardından yol tekrar ulaşıma açıldı.
 
Etiler’de saat 09.00 sıralarında Koç Köprüsü altında, parça tesirli ve zaman ayarlı bomba patladı. Patlama nedeniyle biri polis 8 kişi yaralandı. Patlama yerinin hemen yakınında İETT otobüs durağı bulunuyor. Patlamanın etkisiyle Koç Köprüsü’nden beton parçaları koptu. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.    
 
2'SİNİN DURUMU AĞIR    
 
İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu patlamada yaralanan 8 kişiden 2'sinin durumunun ağır olduğunu belirtti. Bacağı kopan bir vatandaş ameliyata alındı.   
 
YARALANAN KADIN BACAĞINI KAYBETTİ 
 
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ayten Bal'ın durumunun ciddi olduğu ve bacağını kaybettiği belirtildi. Bal ve yanındaki arkadaşı Ceyhan Mercan otomobille ilerlerken patlamanın meydana geldiği ifade edildi.
 
Bir görgü tanığı tek bir patlamanın meydana geldiğini söyledi. Polis olay yerini boşaltarak güvenlik önlemi aldı. 
 
Olay yeri, Polis Meslek Yüksek Okulu’nun bir sokak önünde, alışveriş merkezi Akmerkezi’nin bir kaç metre yakınında. Olay yeri inceleme ekipleri ile bomba uzmanı polisler, patlama bölgesinde araştırma yaptı. Patlamada iki İETT otobüsü ile bir taksi ve sivil plakalı bir otomobilde hasar meydana geldi.
 
İKİNCİ PATLAMA İHTİMALİNE KARŞI BÖLGE BOŞALTILDI    
 
İkinci bir patlama ihtimaline karşı bölgede cep telefonu sinyalleri kesildi. 
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen de olay yerinde polisten bilgi aldı. Patlamanın yaşandığı bölgede delillerin toplanmasının ve yapılan incelemenin ardından yol tekrar ulaşıma açıldı.
 
BOMBA ELEKTRİKLİ BİSİKLETİN ÜZERİNDEYDİ 
 
Etiler’de bombanın patladığı Koç Köprüsü çevresinde incelemelerini sürdüren polis, en ufak bir ipucunu bile gözden kaçırmıyor. Olay yeri inceleme ekipleri, çevrede çalışmalarını titizlikle sürürüyor. Çalışmalara polisin isteğiyle belediye ekipleri de katılıyor. Çevrede bulunan yeşil alanlar belediye işçileri tarafından ot biçici makinalarla tek tek temizlendi. Polis temizlenen bölgede inceleme yapmaya başladı. Bu arada tam köprünün altına bırakılan bombanın elektrikli bir bisiklette olduğu öğrenildi. Tamamen parçalanan bisiklet, polis ekipleri tarafından titizlikle incelendi. Patlamada zarar gören araçlar da çekicileri tarafından olay yerinde götürüldü.
 
YARALILARIN İSİMLERİ  
 
Şişli Etfal hastanesine kaldırılanların polis memuru Üzeyfe Erdem, İETT şoförü Seyfi Erdem, Yazgülü Şubatlı, Sami Işık, Ayten Bal ve soyadı öğrenilemeyen Agof adlı kişiler olduğu öğrenildi. Buradaki yaralılardan Yazgülü Şubat'ın hayati tehlikesi olmamasına karşın durumunun ağır olduğu belirtildi.
 
Olay meydana geldiği sırada Akmerkez'in önünden geçen bir otobüsün içinde bulunan görgü tanığı, "Biz otobüsün içindeydik. Buradan geçerken patlama meydana geldi. Patlama olduğu sırada şoför geri gitti. Biz indik, vergi dairesine gittik, oradan koşa koşa geri döndük. 10 tane en az yaralı var diyorlar, ben görmedim. Çok güçlüydü ses. Burası sanki yerinden oynadı. Kulaklarımızın zarı patladı" dedi. 
 
'HEDEF POLİS OLABİLİR'              
 
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, saldırının hedefinin polis olabileceğini belirterek, patlamayla ilgili şu açıklamalarda bulundu:
 
"Bu sabah 8.58'de bir elektrikli bisikletin üzerine konmuş bir patlayıcı patladı.
 
Çok büyük bir patlayıcı değil, orta şiddette bir patlayıcı konmuş.
 
Patlayıcı sonucunda 1'i polis olmak üzere 7 vatandaşımız yaralı. Hayati tehlikesi olan yaralı yok şu anda. Durumları yakında takip ediliyor.
 
Etiler Polis Okulu'nun çok yakın olması polis okuluna dönük bir saldırı olması araştırılacak.
 
5 araç zarar gördü.Ölen yok çok şükür.Bu kimsenin yanına kalmaz, buluruz bulunur. Tesellimiz ölen kimsenin olmaması."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız