SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bombalı Saldırıdan Kurtulmuştu'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:43:00
'Bombalı Saldırıdan Kurtulmuştu'
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde göreve giderken bölücü teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu’nun 20 gün önce de bombalı saldırıya maruz kaldığı, ancak saldırıdan yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

Silvan’da şehit düşen 2 askerden biri olan Malatyalı Astsubay Tolga Topçuoğlu’nun (26) baba ocağında ağıtlar yükseliyor. Evli ve henüz 1 aylık bir bebeği olan Şehit Astsubay Topçuoğlu’nun babası Alaattin Topçuoğlu, oğlunun 20 gün önce de aynı yerde bombalı saldırıya maruz kaldığını söyledi.

İki araç halinde göreve giderken yola döşenen bombalı saldırıda yara almadan kurtulan oğlunun bugün şehit olduğunu gözü yaşlı olarak anlatan acılı baba Topçuoğlu, “Zaten şehit haberleri izledikçe ağlıyordum. Bilmedim ki benim de başıma gelecek” dedi. Oğlunun 3 ay önce İzmir’den Diyarbakır'ın Silvan ilçesine tayin olduğunu belirten baba Topçuoğlu, “Kaderinde varmış” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Koyunoğlu Mahallesi Serttaş Sokak’ta bulunan şehit evine Yeşilyurt Belediyesi tarafından taziye çadırı kurulurken, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner ile askeri yetkililer de gelerek aileye taziyelerini iletti.

Acılı babaya taziyelerini ileten Vali Kamçı, “Allah mekanını cennet eylesin. Zaten şehitlik en büyük mertebe, Allah şefaatine sizleri de nail eylesin” dedi.

Şehit Astsubay Tolga Topçuoğlu’nun cenazesinin Cuma namazından sonra düzenlenecek tören ile Şehitlik'te toprağa verileceği belirtildi.

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI..

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde şehit düşen Astsubay Tolga Topçuoğlu için taziye mesajı yayınladı.

Ağbaba, mesajında; “ Silvan’da terör saldırısı sonucu bir Malatyalı gencimizin daha şehit olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Ülkenin dört bir yanına arka arkaya şehit haberleri gelmeye devam ediyor. Maalesef aylardır ne terör saldırıları sonlandırılıyor, ne de  şehit haberlerinin önüne geçilebiliyor. Ülkece daha fazla şehit haberi değil, teröre karşı gerekli önlemlerin alındığı haberini duymak istiyoruz. Karanlık ellerin emellerine ulaşmaması, toplumsal barışın sağlanması için her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve sağduyuya ihtiyacımız var. Şehit düşen hemşerim Tolga Topçuoğlu’na  Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Silvan Taktik Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Tolga Topçuoğlu’nun, PKK’lı teröristler tarafından şehit edilmesi dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. Başkan Gürkan mesajında, yaşanan olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.  

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Silvan Taktik Jandarma Komutanlığı'nda görevli Malatyalı Astsubay Tolga Topçuoğlu’nun PKK’lı teröristler tarafından şehit edilmesi dolayısıyla yayınladığı başsağlığı mesajında, “Türkiye’nin birlik ve beraberliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne, askerlerimize ve polislerimize yönelik hain ve alçak saldırılar devam etmektedir. Devam eden bu hain ve alçak saldırılar sonucu Silvan Taktik Jandarma Komutanlığı'nda görevli Malatyalı Astsubay Tolga Topçuoğlu şehit düşmüştür. Hainlerin bu alçak saldırıları, asla ve asla yanlarına kar kalmayacağı gibi, amacına da ulaşmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir devlettir, büyük devlet olmanın gereğini de yerine getireceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu saldırılar, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan alçak ve hain saldırılardır. Bu saldırılar, birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmayacaktır. Gün teröre tepki günüdür. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Ülkemize ve milletimize yönelik bu hain ve alçak terör saldırılarını şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat da şu mesajı yayınladı:

"Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde göreve giderken PKK’lı teröristlerce şehit edilen Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu’na Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Ülkemizin birlik ve beraberlik ortamına kastederek, gencecik fidanlarımızı şehit edenlere devletimiz misliyle cevabını vererek, hesabını sormaktadır. Devletimiz tüm imkânlarını seferber ederek, Türkiye’nin huzur ve istikrarına, milletin birlik ve beraberliğine kastedenlere asla izin vermeyecektir. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz en büyük gücümüzdür. Ülkemizi karıştırmak isteyen şer odaklarına en güzel cevabı hep birlikte ele ele birlik ve beraberlik içerisinde vereceğiz. Ailelerimiz, yiğitlerini ’cenaze olarak değil, şehit olarak Rabbine gönderdikleri için büyük bir sabır örneği sergilemektedirler. Canımızı yakan, yüreğimizi burkan bu hain saldırılara, Rabbimizin yardımıyla, evlat acısını yaşayan ailelerimizin, 75 milyonun birlik beraberliği ve dualarıyla karşı koyarak, ülkemizi yeniden huzurun adresine dönüştüreceğiz inşallah."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız