SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bombalı Saldırıya Tepkiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:02:29
Bombalı Saldırıya Tepkiler
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırılara toplumun değişik kesimlerinden tepki geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''AKP genel Merkezi'ne ve Adalet Bakanlığına yapılan saldırıyı CHP CHP Merkez Yönetim Kurulu adına şiddetle kınıyorum. Bu saldırıyı aynı zamanda Türk demokrasisine, Türk siyasetine yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz. Umut ediyoruz ki en kısa süre içerisinde failler bulunur, adalete teslim edilir'' dedi. 

Asla geri adım atılmamalı 

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş saldırılarla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti: 

''Çözümden ve barıştan yana olan herkesin bu tür provokasyonlar karşısında daha iradeli, daha kararlı ve daha güçlü durması, asla geri adım atmaması gerekir. Olası yeni provokasyonlara karşı devlet ve hükümet zamanında gerekli tedbirleri almalıdır. 

Provokasyonları önlemek öncelikli olarak hükümetin görevi ve sorumluluğundadır. Demokratik kamuoyu da gelişmeler karşısında daha duyarlı ve dikkatli olmalıdır. Bir kez daha saldırıyı kınıyor AK Parti'ye ve Adalet Bakanlığı'na geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.'' 

Geçmiş olsun mesajı 

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise saldırılar nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e geçmiş olsun mesajı gönderdi. 

''Hiçbir mazeret terörün gerekçesi olamaz'' ifadesini kullanan Kamalak, saldırıları kınadığı mesajında şu görüşlere yer verdi: 

''Bu saldırıları gerçekleştiren fail ya da faillerin bir an evvel yakalanarak adalete teslim edilmesi ve olayın aydınlatılması en büyük temennimizdir. Her iki olayda da herhangi bir can kaybının olmaması en büyük sevincimiz olmuştur.'' 

Çirkin saldırı 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dün gece eş zamanlı olarak yaşanan iki çirkin saldırının herkesi üzdüğünü belirterek şöyle dedi: 

''Barış ve kardeşlik dışında hiçbir eylem halkımızın vicdanında kabul görmez ve lanetlenir. Bunu herkesin bilmesi, anlaması lazım. Bu tür saldırıların karşısında her zaman olduğu gibi bir ve beraber duracağız.  

Bu topraklar, barış ve kardeşliğin haricinde bir yaşam biçimini kabul edemez. Silah sesi, bomba sesi değil bizim özlemimiz. Bizim tek bir isteğimiz var: Birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyet yarışında en önde olmak.''

Provokasyon amaçlı 

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci de yaptığı yazılı açıklamada, çok kritik süreçte yapılan bu saldırıların provokasyon amaçlı olduğunu belirterek, Türkiye'nin büyük ve güçlü ülke olmasını engellemeye çalışanların hiçbir şekilde başarılı olamayacağını ifade etti. 

Provakatif... 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye'nin demokratikleşme ve barış sürecinde önemli adımlar attığı bir dönemde AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırıları, manidar ve provokatif saldırılar olarak gördüklerini belirtti.  

Demokrasiye darbe 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de şöyle dedi: 

''Büyük üzüntü duyduğum menfur saldırıyı nefretle kınıyorum. Türkiye'nin ekonomik olarak da demokratik olarak da yükselmesini, gelişmesini istemeyen bazı güçler, en kritik günlerde ortalığı karıştırmak istiyorlar. Türkiye'nin düzlüğe çıkma aşamasında bu tür saldırılar demokrasiye yapılan darbedir.'' 

Sabote amaçlı 

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil de, bu tür saldırıların, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini sağlamaya yönelik girişimleri sabote etmeyi amaçladığını ifade etti. Çözüm sürecinin birilerini rahatsız ettiğine dikkati çeken Pakdil, ''Hiç kimsenin herhangi bir teröre hak verme gafletine düşmemesi gerekir. Öncelikle teröre ve terörü desteklemenin her türlüsüne karşı çıkmayı öğrenmeliyiz'' dedi. 

Süreç baltalanıyor 

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay da, Türkiye'deki her yeni gelişmenin, terör saldırılarıyla kesilmeye ve ülkenin barış ve huzurunun baltalanmaya çalışıldığını ifade etti. 

Toruntay, ''Başkentteki saldırıları nefretle kınıyoruz. Türkiye'nin, kendi sorunlarını çözecek kapasite ve iradeye sahip olduğuna inanıyoruz'' dedi. 

ABD şiddetle kınadı 

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le makamında görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, ''Saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Geçmiş olsun dileklerimizi Sayın Bakana ilettik'' dedi. 

Adalet Bakanı Ergin ile terörizme karşı ilgili yasalar çerçevesinde iki ülke arasındaki işbirliğini ilerletmek için görüşmeye geldiğini söyleyen Büyükelçi, ''Terörizme karşı işbirliğimizi tabii ki devam ettireceğiz'' diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız