SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bombayı Attığı An..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir işyerine patlayıcı madde atılarak 2 kişinin hafif şekilde yaralanması olayıyla ilgili olarak 2 zanlının polis tarafından gözaltına alındığı, bir kişinin ise arandığı bildirildi. İşyerindeki kameraların da kaydettiği saldırının, bir kadın ve haraç isteme meselesinden kaynaklandığı, halen cezaevinde bulunan bir şahsın talimatı üzerine gerçekleştirildiği öğrenildi.

VALİ "KİŞİSEL HUSUMET" DEDİ..
Malatya'daki bir işyerinde meydana gelen patlayıcı madde atılması olayı ile ilgili olarak Vali Halil İbrahim Daşöz, basın mensuplarına yaptığı açkılamada, "Olayın oluş şekli, kamera bilgileri ve diğer görgü tanıklarından elde edilen bilgiler ışığında olayın terör saldırısı olmadığını, siyasi boyutunun bulunmadığını ifade etmiştik. Kişisel husumetten diyebileceğimiz bir nedenden dolayı olduğu anlaşıldı. Olayı filen yaptığı tahmin edilen kişi şuanda elde. Kendisi de verdiği bilgilerde yaptığını kabul etti.
Saldırgana yardım eden bir kişi daha gözaltında. Olayla ilgili olarak 1 zanlı daha aranıyor" dedi.

Vali Daşöz, olayda kullanılan patlayıcının bira kutusu içine barut ve çivi koymak suretiyle yapılmış basit bir düzenek olduğunu söyledi. Vali Daşöz, olayın bir bayandan dolayı meydana gelmiş olarak gözüktüğünü ancak böyle bir sonucun çıkmadığını söyledi.

Asayiş Şubesi ekiplerince olayın şüphelisi O.Ş. ile şüpheliye patlayıcı düzeneği hazırlamakla suçlanan H.B. gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak Y.Z. adlı şahıs ise aranıyor.

SALDIRGAN GÜVENLİK KAMERASINDA..
Turgut Temelli Caddesi'ndeki bir telefon bayiine, içerisi barut ve çivi dolu bira kutusunun atılarak patlatılması olayı işyerinin güvenlik kamerasına da yansıdı.

Güvenlik kamerası kayıtlarında, olayı gerçekleştiren ve olay esnasında başına tanınmamak için bere takan O.Ş. adlı genç, işyerinin dışında içi barut ve çivi dolu bira kutusuna yerleştirdiği fitili ateşleyerek kapıyı açarak içeriye atıp, hızla uzaklaştığı görüldü.

ÖNCE "CEZA" KESMİŞLER!..
Bu arada, bombalı saldırının, cezaevinde bulunan bir şahsın talimatı üzerine gerçekleştirildiği öğrenildi. Cezaevinde bulunan zanlının, M. adlı bayan arkadaşının saldırının yapıldığı telefoncunun yanına gittiği gerekçesiyle buna tepki gösterdiği, cezaevinden çıkan biri aracılığıyla 15 gün önce Abdurrahman C. adlı bayiyi tehdit ettirdiği, gelen şahsın "Saha 500 YTL ceza kestik" diyerek haraç istediği, işyeri sahibinin bu parayı vermemesi üzerine, bombalı saldırının yapıldığı haber alındı.

Polisin olayla ilgili olarak; patlayıcıyı yapan, atan şahıs ile 15 gün önce haraç istemeye gelen zanlıyı yakaladığı, bir kişiyi daha aradığı bildirildi. Bu arada, telefon bayiinin de bir çek meselesi nedeniyle hakkında yakalama kararının bulunduğu anlaşılınca, bu kişi hakkında da yasal işleme başlandığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız