SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Borç 546 Milyar Dolar Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:45:24
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Şubat ayı il divan toplantısında, İmralı görüşmelerini yorumladı.

Partisinin Malatya il binasında Şubat ayı il divan toplantısına katılan SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, İmralı görüşmelerine değindi. Karaman, “Dün yapılan görüşmelerde anlaşıldı ki, bu terörün bitmesi mümkün değil. Ben izlemedim, başkanımıza sordum, çıkanlar demiş ki, taraflar esirleri karşılıklı serbest bıraksın. Yani Türkiye var, diğer tarafta da sanki devlet var. Esir almışlar birbirlerinden. Bu Türkiye’de terörü daha da körükler” dedi. 

İmralı görüşmeleri ile tırmanan ekonomik sorunların milletten gizlenmeye çalışıldığını ileri süren Karaman, “Bakın Türkiye’nin iç ve dış borcu 546 milyar dolara çıkmıştır. Hükümete geldikleri zaman 232 milyar dolardı. Başbakan ve Maliye Hazine Bakanı çıkmış, Türkiye’nin İMF’ye borcu 900 milyon dolara düştü diyorlar. Doğru düşmüştür. Doğru söze yanlış deme hakkımız yoktur. Ama Türkiye’nin sadece İMF’ye borcu yok ki. Bir tek İMFye olan borcu düştü. Ya diğer borçlar. Onlardan söz eden yoktur” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin son 10 yılda 499 milyar lira faiz ödediğine dikkat çeken Karaman, “2012 yılında ödenen faiz ise 48 milyardır. Her dakikada 93 bin TL faiz ödeniyor. Bu da bir daire fiyatı demektir. Son 10 yılda faize ödenen para ile 6 milyon adet daire alınırdı” dedi.

“30 Mart 2014’de yapılacak yerel seçimde SP’ye oy verin ve AKP’ye ikaz edin” diyen Karaman, “Partimizin oyunu yükseltin ki, iktidardaki kardeşlerimiz, milli görüş kökenli oldukları için bu cümleyi kullanıyorum. Ayıksınlar ve Türkiye’yi kötü gidişattan kurtarsınlar” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız