SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maliye Bakanı Borç Affı Detaylarını Açıkladı

0
Güncellendi - 2016-08-05 16:03:37
Maliye Bakanı Borç Affı Detaylarını Açıkladı
A- A+ PAYLAŞ

Maliye Bakanı Naci Ağbal yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren alacakların yeniden yapılandırmasının detaylarını açıkladı. Ağbal, alacakların yeniden yapılandırılması kanunu kapsamında 6,3 milyon kişinin borcunu yapılandırabileceğini ifade etti ve vergi dairelerine 50 liranın altında borcu olanların borçlarının tamamen silineceğini ifade etti.

Maliye Bakanı, “Yeniden yapılandırma kanunu ile vatandaşların kamuya olan borçlarının daha az faizle ödemesinin yolunu açıyoruz” dedi.

Ağbal, “Vergi daireleri ile olan davaları ortadan kaldırıyoruz” diye devam etti.

VERGİ CEZALARI TAMAMEN KALKIYOR

Ağbal, "Yeniden yapılandırma kanununun en geniş kapsamı vergi borçlarıyla ilgili. Vatandaşların en fazla motorlu taşıt vergisi borçları var. Bu yeniden yapılandırma sonucunda bu borçlar taksitle ödenebilecek. Vergi dairesi borcuna geçmişten kalan bir cezası varsa bunu tamamen ortadan kaldırıyoruz. Vergi cezalarını tamamen ortadan kaldırıyoruz" dedi.

Maliye Bakanı, bu uygulamadan 6,3 milyon kiş yararlanacağını bunun da 3,9 milyon kişinin motorlu taşıtlar vergisi borcu olan kişiler olduğunu söyledi.

Ağbal, bu 6,3 milyon kişiden büyük bir bölümünün borcunun 1000 liranın altında olduğunu belirtti.

ÖĞRENİM KREDİSİ ALANLAR

Ağbal, vergi dairelerinin takip ettiği 5800 bin öğrencinin 1,4 milyar TL'lik öğrenim kredisi borcu olduğunu, Yurt-Kur'a kayıtlı tüm öğrencilerin bu kanundan yararlanacağını ifade etti.

50 TL'NİN ALTINDAKİ BORÇLAR TAMAMEN SİLİNİYOR

Maliye Bakanı, 50 liranın altında vergi borcu olanların borçlarının tamamen silineceğini ifade etti ve bu kapsamda 29 milyon dosyanın kapanacağını ifade etti.

Ağbal, tarımsal amaçlı kooperatiflerin borcuna beş yıl taksit imkanı getirildiğini de söyledi.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI ALACAKLARI

Ağbal, geçmişten gelen genel sağlık sigortası primine bağlı alacaklardan vazgeçtiklerini de ifade etti.

YAPILANDIRMA NE ZAMANI KAPSIYOR?

Ağbal, yeniden yapılandırmanın 2016 Haziran ve öncesini kapsadığını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız