SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Borç Ertelemesi Yetmez"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:48:37
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Avukat Arif Yıldız, “Zirai dondan dolayı sadece çiftçi borçlarının ertelenmesi yetmez, üreticiye kredi ve verilmelidir” dedi. 

Malatya’da mart ayı sonunda yaşanan zirai dondan dolayı zarar eden üreticilerin sorunlarını dile getiren MHP Malatya İl Başkanı Avukat Arif Yıldız, Malatya kayısı üreticileri her zaman ihracat ile devlete önemli bir kazanç sağladığını belirterek, “Bu yıl da devlet en azından kayısı üreticilerin elektriğini, suyunu bedava versin” önerisinde bulundu.

Kayısı ürününün ülke ihracatı için önemli bir noktada olduğunu ve yıllardır devlete ihracat yoluyla ciddi gelirler kazandırdığını belirten Yıldız, bu yıl da devletin kayısı üreticilerine ciddi anlamda destek vermesi gerektiğini söyledi. Yıldız, Malatya’nın yıllardır AK Parti iktidarına karşılıksız oy verdiğini belirterek, “Hükümet için Malatya çantada keklik. AKP’nin ilk yıllarında Hatay ili, AKP’ye çok ciddi destek verdi. Ondan sonra hizmet alamayınca, ikinci seçimlerde desteğin bir kısmını çekti. Daha sonra Hatay iline hem bakan verildi hem de hizmetler akmaya başladı. Şanlıurfa’da Fakı Baba, başbakana rağmen seçime girdi ve seçimler kazandı. Urfalı başbakanın dediği değil, benim dediğim olur, asıl benim dedi. Buna rağmen başbakanın istediği olmamasına rağmen Urfa elimizden gidiyor diye hizmet akmaya başladı. Ama Malatya maalesef böyle değil. Hiçbir hizmet almadan oy verebilen bir şehir. Bu da hizmetin aktarılması, gelmesi noktasında doğru bir yaklaşım değil. Eğer Malatya AKP’ye verdiği desteğin bir kısmını çekmiş olsaydı, Malatya’ya çok daha iyi belediye başkanları, çok daha iyi milletvekilleri tespit edilecekti. Büyük hizmetler gelecekti. Tabiri caizse Malatya ihya olacaktı. Malatyalılar bir dönem 6, bu dönem de 5 tane milletvekili vermesine rağmen bir tane bakan yok. Bırakın bakanı, bakan yardımcısı dahi yok. Dolayısıyla buraya bakan da verilecekti. Bakan yardımcısı da verilecekti. Böylelikle de hizmetlerin getirilmesi sağlanacaktı” şeklinde konuştu.

“OY VERİLDİĞİ ZAMAN MUTLAKA HİZMET ALINMASI GEREKİYOR”

AK Parti hükümetinin Malatya’da “ben nasıl olsa oy alıyorum” düşüncesinde olduğunu belirten Yıldız, şunları kaydetti: “AKP Malatya’da hiçbir hizmet yapmasam da oy alacağım. Onun için oy alabileceğim yerlere hizmet vereyim. Oy verilmeyen yerlere bakanlık, bakan yardımcılığı vereyim. Oradan da oy alayım düşüncesi içerisine giriyor. Malatya bunun için bu düşüncesinden vazgeçmesi gerekiyor. Karşılıklı oy vermesi gerekiyor. Hizmet aldığı zaman oy vermesi gerekiyor. Oy verdiği zaman mutlaka hizmet alması gerekiyor. Oy verip hizmet almıyorsa, o partiye oy vermekten vazgeçmelidir. Hizmet alabileceğini düşündüğü partiye oy vermesi gerekiyor ki, hizmet alabilsin.”

“KAYISI ÜRETİCİLERİNE KARŞILIKSIZ DESTEK VERİLMELİDİR”

Kayısı Türkiye’nin önemli ihracat ürünlerinden bir tanesi olduğunu, Malatya’nın ise en önemli ihracat ürünü olduğunu hatırlatan Yıldız, kayısının Malatya’nın tek gelir kaynağı olduğunu belirtti. Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Malatya’da yaklaşık 200 bin don kayısı ihracatı yapılıyor. Bu yıl bu rakamlar çok düşük. Bu durum Malatya’daki tüm kayısı üreticilerin sıkıntılı olduğunu ve mağdur olduğunun en büyük göstergesidir. Sadece çiftçiler değil, Malatya’daki küçük esnaflardan tutunda her sektör olumsuz etkileniyor. Geçmiş yıllardaki gibi paranın döngüsü yok. Bundan dolayı devletin, Malatya kayısı üreticilerine hibe şeklinde destek vermesi gerekiyor. Üreticilerin borçlarını ötelemek yetmez. Kayısı üreticilerin gelecek yıl için hayatlarını devam ettirebilmelerini, kayısı bahçelerinin bakımlarını yapabilmeleri için mutlaka ve mutlaka iyi bir şekilde destek verilmesi gerekiyor. 200 bin ton kayısının getirisi ne kadarsa en azından yarısını bir şekilde kayısı üreticilerine hibe şeklinde destek vermesi gerekiyor. Kayısı üreticilerine bu yıla özgü elektriğin, sulama suyunun ücretsiz şekilde verilmesi gerekiyor. Kayısı üreticileri gelecek yıla kadar hem hayatlarını sürdürebilmeleri hem de kayısı bahçelerine bakabilmeleri gerekiyor. Bunun için de mutlaka kayısı üreticilerine devletin karşılıksız bir şekilde destek vermelidir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız