SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Borç Ertelenmesini Talep Ettik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:10:03
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, dondan zarar gören kayısı üreticilerinin borçlarının ertelenmesi için Bakan ve Müsteşarlarla görüşmelerde bulunduğunu belirterek, "Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde özellikle çiftçilerimize yönelik borç ertelenmesi talebinde bulunduk. Önceki senelerde de bunları yapmıştık şimdi bir kez daha Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor" dedi.

Çalık, Darende'ye yaptığı ziyaretlerde, “Balaban, Ilıca, Hisarcık, Hisarkale, Çınar, Şendere, Gökçeören, Uzun Hasan, Mullauşağı ve Esenbey'i ziyaret ettik. Köylerimizde öncelikle getirilen hizmetler için vatandaşlarımızdan teşekkürler aldık. Binlerce kere şükürler olsun, içme suyuyla ilgili çok önemli sorunları bertaraf etmiş durumdayız" dedi.

Darende’ye yaptığı gezinin en önemli sebebinin18-19 Mart gecesinde yaşadıkları soğuktan dolayı zarar gören kayısı üreticilerine uğrayıp hem dertlerini hem de taleplerini dinlemek olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Konuyla ilgili bugün hem Bakanlarımızla hem Müsteşarlarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde özellikle çiftçilerimize yönelik borç ertelenmesi talebinde bulunduk. Önceki senelerde de bunları yapmıştık şimdi bir kez daha Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Şu an böyle bir beklenti oluşsun istemiyoruz. Ama bununla ilgili olarak milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bu borç ertelemesi için Ziraat Bankası'na olan borçların, Tarım Krediye olan borçların ertelenmesiyle ilgili çalışmayı Bakanlarımız, Bakanlıklarımız nezdinde yapıyoruz. Malatya'ya kaysıya geçmiş dönemlerde verdiğimiz TARSİM ile dondan zarar gören çiftçilerimize verilen para yardımında olduğu gibi şimdi de inşallah borçların ertelenmesini sağlarız diye ümit ediyorum” dedi.

Kayısının daha fazla para etmesi için başka çalışmaların da yapılması gerektiğini söyleyen Çalık, "Ne yapmalıyız? Kayısımız ilk defa uçağa bindi. Şu anda Türk Hava Yolları uçağına binildiğinde her yolcuya 2 adet bir siyah bir sarı olmak üzere kayısı ikram edilmektedir. Bu tüketim amaçlı değil tanıtım reklam ve pazar bulmak için bir işlemdir. Kayısımız yılda 30 milyon insana ulaşıyor." 

Çalık, "Bugün bir seçim yok, biz seçimlere değil, nesillere yatırım yapıyoruz ve bu vesile ile köylerimizi her an her dakika yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Milletvekili Çalık’ın ziyaretlerine Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut, Adalet ve Kalkınma Partisi Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, Darende Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Çalık ve Mehmet Karcı ve partililer katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız