SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Borç Kadar Haciz Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından yapılan açıklamada, Maliye Bakanlığı'nın vergi borcu bulunanların banka hesaplarında bulunan mevduatlarının tamamına haciz koyma işleminin TOBB'nin girişimleri ile durdurulduğu belirtildi. Bu arada KOSGEB kredisi anlaşmasının TSO ile 3 banka arasında yenilendiği de açıklandı.

VERGİ BORÇLARI..
TSO'nun banka hesaplarına haciz konulması uygulamasında yapılan düzeltmeye ilişkin açıklaması şöyle:

"Maliye Bakanlığı tarafından vergi borcu bulunanların banka hesaplarında bulunan mevduatlarının tamamına haciz koyma uygulaması Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’mizin girişimleri ile durdurulmuştur.

Bundan böyle banka hesaplarındaki mevcut tutardan “vergi borcu kadar” olan kısmına haciz işlemi tatbik edilerek vergi borcu tahsil edilecektir. Örneğin bankadaki mevduat 1.000 YTL ve borç ise 100 YTL ise haciz işlemi 100 YTL için uygulanacak 900 YTL serbest bırakılacaktır.

Vergi borcu 1.000 YTL ve bankadaki mevduatı 300 YTL ise haciz işlemi bu 300 YTL için uygulanacaktır. Sonradan bu kişinin hesabına gelen paralarda da 300 YTL tatbik edilmiş ilk haciz işlemi sürdürülmeyerek 700 YTL’lik yeni borçları için haciz işlemi uygulaması yapılacaktır."

KOSGEB KREDİSİ..
Bu arada, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç imzasıyla yapılan bir başka açıklamada da istihdam destek protokolunun 3 banka ile yenilendiği belirtildi. Bu açıklama da şöyle:

"KOSGEB’den yani istihdam destek kredisi protokolü 3 banka ile (vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, Halkbank) yeniden imzalandı. Buna göre:

Kosgeb Kobi Beyannamesi ve Yararlanıcı Durum Tespit Formu (YDTF) doldurmuş ve KOSGEB tarafından onaylanmış işletmeler;
• Azami 5 eleman için
• Her kobi için azami 100.000 YTL limit
• 18 ay vade
• Net faiz bedeli KOSGEB tarafından peşin olarak karşılanan ve bunun dışında her türlü vergi, faiz fon gibi giderleri işletmece karşılanacak destek kredisinden yararlanabileceklerdir.

Bu krediden yararlanmak için istihdam edilecek teknik ve diğer eleman nitelikleri;
• Meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunu işsizleri istihdam eden kobilere istihdam başına 40.000,
• Yüksel lisans ya da doktora yapmış işsizleri istihdam edenlere kişi başına 50.000 YTL,
• İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite mezunu işsizleri istihdam eden kobilere istihdam başına 20.000 YTL, limitli destek kredisi kullandırılacaktır.
Konu ile ilgili geniş bilgi www.kosgeb.gov.tr adresinden alınabilecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız