SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Borçlar Silinsin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:37:48
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya İl Özel İdaresi’nin yıllarca çalışmış nitelikli işçilerini göndermesine, yerine ise İŞKUR aracılığıyla TYÇP kapsamında 100 kursiyer alınmasına tepki gösterdi. 
 
Milletvekili Ağbaba, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle ; 
 
 “Malatya İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan 498 personelden 346’sını Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne göndermek istemiş, gelen tepkiler üzerine işçilerden 118’ini Karayollarına gönderip, 112 personeli ise emekliliğe sevk etmiştir. Malatya İl Özel İdaresi’nin bu tasarrufu nedeniyle kış aylarında köylere ulaşımda çok büyük sorunlar yaşanmış, halk perişan edilmiştir. İl Özel idaresinde işçi sayısının azalması önümüzdeki günlerde köy yollarının yapımı, kanalizasyon döşenmesi gibi hayati önem taşıyan konularda, Malatya’nın mağdur edilmesi anlamını taşımaktadır.
 
Bu çerçeveden hareketle;
 
1-Malatya İl Özel İdaresi toplam 230 personelini gönderdikten sonra eleman ihtiyacı olduğunu belirterek ihalelere çıkmaya başlamıştır. Yapılan uygulamayla devlet zarara uğratılmamış mıdır? Sorumlular hakkında soruşturma açılması düşünülmekte midir?
 
2-Malatya İl Özele İdaresi tarafından İŞKUR aracılığı ile yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında geçici süreli işçi alımı yoluna gidildiği belirtilmektedir. İl Özel İdaresinin yetişmiş işgücünü gönderip yerine İŞKUR kaynakları ile geçici işçi alması Bakanlığınızca nasıl değerlendirmektedir?
 
3-Altı aylık TYÇP programları bittikten sonra tekrar kış aylarına girilecektir. İl Özel İdaresi tarafından kapanan köy yollarının açılamaması sorunu yeniden gündeme gelecektir.
Malatya ve Malatyalılar ne zamana kadar cezalandırılmaya devam edecektir?
 
4- Köy Hizmetlerine gönderilen personelin tekrar İl Özel İdaresine alınmaları düşünülmekte midir?” ifadelerine yer verdi."
 
"BORÇLAR SİLİNSİN.."

Ağbaba, ayrıca TEDAŞ özelleştirmesini eleştirerek, özelleştirme sonrası Malatya’da yaşanılan sıkıntıları gündeme getirdi. Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada “Yel esse elektrikler kesilmeye başladı. Onlarca köyün elektriği kesik olduğu için köylere su verilemiyor. Özelleştirme öncesi döneme ait çiftçilerin borçları silinsin. ” dedi.
 
Ağbaba yaptığı konuşmada “Malatya’da , geçtiğimiz yıllarda bir özelleştirme yaşandı. TEDAŞ özelleştirmesi. Ancak bu özelleştirmeden sonra Malatya’da bir rezillik ,bir kepazelik yaşanıyor. Hiçbir yatırım yapılmıyor. Malatya’da tabir yerindeyse yel esse elektrikler kesiliyor. Bu sadece uzak köyler için değil;  Malatya merkezi için de geçerli. Şu anki özelleştirme sonucunda TEDAŞ’ı alan şirketin tek yaptığı şey , çiftçileri, köylüleri icraya vermek. TEDAŞ İcra memurluğu yapıyor. Bu kabul edilir bir durum değil. Malatya’da onlarca köyün suyu, elektrik borçlarından dolayı kesilmiş durumda. Ben özelleştirmeden önceki çiftçi borçlarının , elektrik borçlarının silinmesini, bu konuda Malatyalıların mağdur edilmemesini , Malatyalıların yaz kış elektriklerini yakmalarını diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız