SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Borçlarını Ödemiyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:57:07
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi'nde konuşan Medikal Malzeme Grubu temsilcisi Yüksel Hakan Er (fotoğraftaki), üniversite ve Esenlik Şirketi'nin esnaflara olan borçlarını ödemediği, bu nedenle esnafların sıkıntıda olduklarını bildirdi ve odanın bu konuya el atmasını istedi.

"DURUM ÇOK KÖTÜ.."

Dilek ve temenniler bölümünde sözalan Er, "Üniversitemizin durumu çok kötü. Yaklaşık 300 esnafımızın alacağı var. Aradan 10 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen alacağımızı tahsil edemiyoruz. Bizim grupta tam 62 esnafın alacağı var. Oda üyesi 300 kişinin alacağı var. Alacağımız bir türlü ödenmiyor. Esnaflar gerçekten çok mağdur durumda. Bir an önce bu sorun oda yönetimi tarafından giderilmeli" diye konuştu.

BELEDİYE ŞİRKETİ DE ÖDEMİYOR..

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Esenlik Şirketi'nin de esnafa olan borçlarını ödemediğini belirten Er, "Esenlik'ten borca alış veriş yapan var mı? Ey Esenlik, satışlarını peşin parayla yapıyorsun. Ama iş, işçilerine ve tedarikçilere ödeme yapmaya gelince geciktiriyorsun. Hem de gereğinden çok fazla geciktirerek işçi ve esnafı mağdur ediyorsun. Oda olarak bu sorunun da çözülmesi için girişimde bulunulması gerekir diye düşünüyorum."dedi.

BANKA ŞİKAYETİ..

Meclis üyesi Ömer Dinç de, bankaların işadamı ve esnaflara tavrının hoş olmadığını belirterek, "Bankalar, esnaf ve işadamlarımız için ayrı bir birim oluşturmuyor. Su, elektrik ve diğer faturalarımız için saatlerce kuyruklarda bekletiliyoruz. Oda'nın bu konuya bir an önce el atması gerekir."diye konuştu.

ODA YÖNETİMİ ÖZEL İŞLERDE ÇALIŞTIRILIYOR

Dinç ayrıca, oda yönetiminin, personeli kendi özel işleri için mesai saatleri dışında çalıştırmasının uygun olmadığını belirterek, "Bu durumun bir an önce giderilmesi gerekir" dedi. Dinç ayrıca, oda tarafından düzenlenen 4-5 günlük yurt dışı gezileri için 4 bin lira katılım bedeli istendiğini, oysa özel firmaların 7-8 günlük yurt dışı gezi için daha az para talep ettiğini, bunun hakkaniyetli olmadığını öne sürdü.

ODA BAŞKANI NE DİYOR?

Bu konuşmalardan sonra sözalan oda başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, eleştirilerle ilgili “Üniversite ile sıkıntımız mevcut. 300’e yakın oda üyesinin üniversiteden alacağı nedeniyle yaşadığı mağduriyetler var. Sorunun çözümü için mağdurlardan oluşan bir heyet oluşturup üniversite yönetimi ile görüşerek sorunun çözümü yoluna gidelim. Esenlik içinde ayrı bir heyet oluşturup sorunu çözelim. 

Ayrıca, Oda’nın hiçbir yöneticisi, personeli kendi özel işlerinde çalıştırmamıştır. Öyle bir şey söz konusu olamaz da. Mesai dışı çalıştırılmaları ise bazı zorunluluklardan ve ihtiyaçlardan kaynaklanan nedenlerdendir. Gerekirse ve mecliste istemiyorsa bundan sonra mesai dışı çalıştırmayız”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız