SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Borçlu İçin İyi Bir Fırsat'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, borçların yeniden yapılandırılması ile ilgili olarak bir servis kurduklarını, vatandaşların bu konudaki iş ve işlemlerini tek bir noktada yapabileceklerini söyledi.

Konuya ilişkin belediye basın bülteni şöyle:

"25 Şubat tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı yasa içerisinde bulunan Belediye alacaklarının yapılandırılmasında Malatya Belediyesi vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor.

Belediye’ye herhangi bir borcu bulunan vatandaşların zaman kaybetmeden ve zorlanmadan borçlarını yeniden yapılandırmalarını sağlamak amacıyla ‘Borç Yapılandırma Servisi’ kuruldu.

Belediye binası giriş katında kurulan serviste Başkan Yardımcısı Fatih Güven ile birlikte incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hükümet tarafından çıkarılan 6111 sayılı yasa çerçevesinde vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için bir düzenleme yaptıklarını belirten Başkan Çakır, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi için 6 müdürlüğümüzden oluşan bir borç yapılandırma servisi oluşturduk. Vatandaşımız Belediyemize gelerek hızlı bir şekilde borçlarını öğrenip, yeniden yapılandırabilecekler. Müdürlüklere gidip, servis servis dolaşmasına gerek kalmadan, tek bir noktadan bu hizmeti almış olacaklar” dedi.

Borcu olan vatandaşlar için söz konusu yasanın büyük bir fırsat olduğunu kaydeden Başkan Çakır, vatandaşların zaman kaybetmeden bu imkandan faydalanmalarını istedi. Çakır, “Vatandaşlarımız bu yasa sayesinde hem faiz indiriminden faydalanacak, hem de yapılandırmasını gerçekleştirmiş olacaklar. Belediye olarak bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Vatandaşlarımıza zaman kaybetmeden bu hizmeti almalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konunun bütün vatandaşlara duyurulması amacıyla broşürler hazırlanarak dağıtıldığını, eski belediye meydanında da danışma bürosu açıldığını sözlerine ekledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız