SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Borçta İndirim

A- A+ PAYLAŞ

Spor kulüplerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısı bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanacak olan ‘Torba Yasa’ kapsamında ele alınacak. Yasanın yürürlüğe girmesi halinde Malatyaspor’un 31 Aralık 2010 tarihi itibariyle 1 Milyon 293 Bin TL olan prim borcu 325 bin 868 TL indirimle 968 Bin 173 lira olduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mevlüt Aslanoğlu, yoğun bir çalışma sonrasında prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanacağı belirtti.

Aslanoğlu’nun verdiği bilgiye göre, Malatyaspor’un 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarına ilişkin prim borç tutarının aslının 797 Bin 815 TL olduğunu, 496 bin 024 TL gecikme zammı ile birlikte toplam borç miktarının 31 Aralık 2010 tarihi itibariyle 1 Milyon 293 Bin 840 TL olduğu ifade edildi.

Tasarının yasalaşması halinde Malatyaspor’un prim borcundan yapılacak olan indirim miktarının 325 Bin 866 TL olduğu ifade edilirken, bu durumda ödenmesi gereken primin 968 Bin 173 TL olduğu kaydedildi.

Gecikme cezasından yapılan indirim tutarının yüzde 65.66 olduğu, genel borç indiriminin ise yüzde 25.17 olduğu vurgulandı.

7 YILDA ÖDENECEK
CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, prim borçlarına ilişkin tasarının yasalaşması halinde, yasanın yürürlüğe girmesinin ardından 2 ay içerisinde kuruma yapılacak olan başvuruyla yeniden yapılandırmadan yararlanılacağını kaydetti.

Aslanoğlu, yeniden yapılandırmadan yararlanılması halinde 7 yıl içerisinde bu borcun ödeneceğini, ödemelerin 2’şer aylık dilimler halinde eşit miktarda yapılacağını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız