SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Borcu Bilen Var mı?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:45:44
A- A+ PAYLAŞ

Öğretmenler ile anne ve babalara biraz daha duyarlı olun, kadına şiddete son çağrısı, 'Esenlik iyi çalışmıyor' uyarısı ile şirket yöneticilerinin meclisi bilgilendirilmesi talebi, Belediye şirketlerinden MOTAŞ, ESENLİK ve MEGSAŞ’a borçlanma yetkisi, Yeni Doğu Garajı ve parkmetre işletmesinin MOTAŞ’a verilmesi, çok amaçlı sosyal tesisin Anadolu Öğrenci Birliği'ne ücretsiz tahsisi ve dernek projesine ortak olunması gibi konuların damgasının vurduğu Büyükşehir Belediye Meclisinin Şubat ayı toplantısı ikinci oturumu başkanvekili Hasan Göğüs başkanlığında yapıldı. 

ÖZGECAN CİNAYETİNE KINAMA..

2. Oturumun açılış konuşmasını yapan başkanvekili Göğüs, “ İfadelerle anlatılamayacak bir şekilde tüm Türkiye’yi dehşete boğan kızımız Özgecan’ın hunharca katledilmesi olayı bir öğretmen olarak beni derinden etkiledi. Çocuklarımıza manevi eğitimi yeterince veremedik ve onları yarış atı gibi gördük. Çocuklarımızı, ders başarılarında ve sınavlarda aldığı puanlarla ilgilenirken, onların ruhiyatını hiç düşünmedik. Öncelikle biz eğitimciler ve anne babalar bu konuda biraz daha hassas davranmamız gerektiğini diliyorum” diyerek Özgecan cinayetini kınadı.

CHP Grubu üyeleri de, kadına şiddete tepkiyi dile getiren pankartlar açtılar.

DOĞU GARAJI VE PARKMETRE MOTAŞ'A..

Mezarlıkta mezar yapımını üstlenen esnaflardan bir kereliğe mahsus 500 TL alınması, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile Sosyal Yardımlar Yönetmeliği, Yeni Doğu Garajı işletmesinin 7 yıllığına yıllık 80 bin TL kira karşılığında MOTAŞ’ın işletmesine verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. 

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait İnönü Mahallesi'nde bir parsel ile Tecde Mahallesi'nde bulunan müşterek bir parselin belediye mülkiyetinde olan bir parselin satışı ve satış için encümene yetki verilmesi maddeleri oyçokluğu ile kabul edildi. 

Arapgir ilçesinde bulunan ve sehven büyükşehir belediyesi mülkiyetine geçen 2 adet taşınmaza ait kararın düzeltilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. 

Süresi dolan ve son 3 yıldır parkmetre işletmeciliği yapan şirketin yeniden işletmeciliğe talip olmaması nedeniyle çeşitli güzergahlarda bulunan parkmetrelerin işletmeciliğini MOTAŞ’a verilmesi de oy çokluğu ile kabul edildi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi ile İmar ve Bayındırlık Komisyonunun AKP’li üyesi Celalettin Gönültaş’ın üyelikten istifa etmesi meclisin bilgisine sunulması ve istifa ile boşalan Bayındırlık ve İmar Komisyonuna Mehmet Çınar’ın seçilmesi kararı da oyçokluğu ile kabul edildi. 

Toplu taşıma ile ilgili düzenleme, alt ve üst planlama ve denetim gibi işlemlerin tek elden yürütülmesi amacı ile toplu ulaşım hizmetlerinin MOTAŞ’a verilmesi kararı da oy çokluğu ile kabul edildi. 

"ESENLİK İYİ ÇALIŞMIYOR.."

MOTAŞ, Esenlik ve MEGSAŞ Şirketlerine sermayelerinin  yüzde 10’nu geçmemeleri kaydı ile borçlanma maddeleri üzerine söz alan CHP’li üye Hurşit Kuşçu “Esenlik iyi çalışmıyor. Esenlik’in borcunu bilen var mı? Eski Doğu Garajı İşletim ihalesini 452 bin lira vererek alan Esenlik yönetimi buradan sadece 30 bin lira gelir elde etti. Zarar çok büyük. Bu nedenle Esenlik iyi yönetilmiyor” ifadeleri ile şirkette yönetim zafiyetinin olduğunu iddia etti. 

AKP’li Arapgir Belediye Başkanı ve meclis üyesi Haluk Cömertoğlu “Esenlik yöneticilerinin yatırımlar, hedefler, çalışmalar ve borçlar hakkında meclisi bilgilendirmelere daha doğru olur düşüncesindeyim” diyerek şirket yöneticilerini meclise bilgi vermeye davet etti. 

Esenlik eski genel müdürlerinden olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Esenlik’in çalışmaları ve hedefleri konusunda bilgi verdikten sonra, "Belediyeye bağlı şirketlerin kar amacı gütmeden hizmet verirler. Esenlik şirketimiz, Malatya ile bütünleşmiştir ve de bölgenin en büyük şirketlerinden biridir.” diyerek Esenlik şirketini sahiplenmek gerektiğini savundu. 

MEGSAŞ’a borçlanma yetkisi maddesi üzerine söz alan CHP’li üye Kuşçu “Borçlanmanın hangi amaçla yapılacağı belli değil. Bu konu da bilgi verir misiniz?” diyerek bilgi istemesi üzerine başkanvekili Hasan Göğüs, “Fabrika yeni bir sistem kurmak için çalışmalara başlamış, Borçlanmaya bu nedenle gerek duymuşlar.” diyerek CHP’li üye Kuşçu’yu yanıtladı. 

Tamamının imar konularını içeren 21 maddenin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesi ve Mart ayı toplantısının 11 Mart Günü toplanması kararlaştırıldıktan sonra meclisin Şubat ayı çalışmalarını bitirdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız