SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Borcu Kaldı Yadigar!

A- A+ PAYLAŞ

Gelir İdaresi Başkanlığı, kamuoyunda ‘Vergi Yüzsüzleri’ olarak adlandırılan vergi borçlularını kurumun internet sitesinde teşhir etti. Gelir İdaresi Başkanlığı, internet sitesinde 850 bin TL ve üzerindeki vergi ve cezasını ödemeyen vergi borçlarını içeren 118 sayfalık listede 5 bin 889 gerçek ve tüzel kişiliğe yer verdi.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayınladığı listenin Malatya boyutunda ise bugün artık olmayan Kayısı Birlik başrolü oynuyor. Tam adı S.S. Malatya Kayısı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği olan Kayısı Birlik’in devlete 28.471.363,00 TL (Eski deyişle 28 Trilyon 470 milyon 363 bin TL) vergi borcu bulunduğu açıklandı.

Listede, Kayısı Birlik’in ‘Esas Faaliyet Konusu’nun ‘Kara, Demir, Hava ve Denizyolu’ olarak belirtilmesi ise, Kayısı Birlik’in faaliyet sahası konusunda soru işaretleri yarattı.

Bu arada, yönetim ve yönetici kusurları nedeniyle borç batağına saplanan ve bir süre önce faaliyetlerine fiilen son vermek zorunda kalan Kayısı Birlik’in son yönetim kurulu başkanı Tuncer Bulgurlu’nun Cemal Akın döneminde Fuarcılık A.Ş.’de işe alındığı ve bu şirkette çalışmaya devam ettiği öğrenildi.

Malatyaspor ve AKP’nin Kömürcüsü de Listede

Gelir İdaresi’nin yayınladığı listede Malatyaspor Kulübü de yer alıyor. Listeye göre Malatyaspor’un 6.426.436,74 TL vergi ve ceza borcu bulunuyor.

Vergi Yüzsüzleri listesindeki ilginç bir isim ise, geçtiğimiz yıllarda AKP Malatya İl Teşkilatı’nda kömür skandalı ile gündeme gelen kömür satış firması. Bu firmanın devlete tam 6.202.050 TL vergi ve vergi cezası borcu bulunuyor.

Toplamda 50 Milyon TL

Bu arada, açıklanan listede Malatya’daki vergi dairelerine bağlı olarak faaliyet gösteren toplam 10 firma ya da kuruluşun toplamda yaklaşık 50 milyon TL (50 Trilyon TL) vergi ve vergi cezası bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız