SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Borcuna En Sadık İller

A- A+ PAYLAŞ

Siirt ve Bingöl, kredilerin geri ödenmesinde en az problem yaşanan şehirler olurken, Diyarbakır ise yüzde 6,97 ile ödemelerini en fazla aksatan il olarak dikkat çekti.

Ekonomi yönetiminin "fren" uyarısına rağmen vatandaş, kredi almak için bankanın yolunu tuttu. Tüketicinin kullandığı toplam kredi miktarı geçen yılın ilk dokuz ayında 481,7 milyar lira iken, bugün itibarıyla 537,9 milyar liraya çıktı. Kredilerdeki büyüme ile birlikte sektörün toplam aktifleri de 1 trilyon lira eşiğini aşmış oldu. Finans sektöründe büyüme ivmesi devam ederken şehirlerin krediye ilişkin performansları da belli oldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Finansal Türkiye Haritası (FİNTÜRK) verilerine göre kişi başına nakdi kredide İstanbul 16 bin 598 lira ile zirvede yer aldı. Kişi başına en az kredi kullanan şehir ise 731 lira ile Muş oldu. Takipteki alacakların toplam nakdi kredilere oranına bakıldığında Diyarbakır yüzde 6,97 ile listenin ilk sırasında yer alırken, Düzce yüzde 6,51 ile ikinci, Denizli ise yüzde 6,32 ile üçüncü sırada yer aldı.

Takipteki alacakların toplam nakdi kredilere oranında borcuna en sadık il ise Siirt oldu. Bu kalemde Türkiye ortalaması yüzde 3,53 olmasına rağmen Siirt'te kullanılan her 100 liralık kredinin sadece 1,35 Türk Lirası takibe düştü.

Zaman Gazetesi'nden Ercan Baysal'ın haberine göre, BDDK'nın Finansal Türkiye Haritası verilerine göre tasarrufu en fazla seven, İstanbul'da yaşayan vatandaşlar oldu.

İstanbul'da kişi başına tasarruf miktarı 11 bin 682 lira olurken, Ankara'daki kişi başına tasarruf miktarı 7 bin 850 lira oldu. Kişi başına tasarrufta son sırada ise Hakkâri, Muş ve Şırnak şehirleri yer aldı. Şırnak'taki kişi başına tasarruf mevduatı miktarı 368,2 lirada kaldı. Muş'taki kişi başına tasarruf ise 425,6 lira oldu.

FİNTÜRK verilerine göre kişi başına düşen takipteki alacaklarda ise ilk üçü İstanbul, Ankara ve Denizli paylaştı. Bu şehirlerde sırasıyla takipteki kişi başı alacak miktarı 503 TL, 465 TL ve 437 lira oldu. Bu kalemde borcuna en sadık şehirler ise 30 liranın altındaki borçları ile Hakkâri, Siirt, Bitlis, Muş ve Bingöl olarak sıralandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız