SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bordro Yaktılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:17:42
Bordro Yaktılar
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Kamu Sen üyeleri, yetersiz maaş artışını bordro yakarak protesto etti.

Türkiye Kamu Sen üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Türkiye Kamu Sen Malatya İl Temsilcisi Akın Çelik, açıklanan resmi enflasyon ile piyasa enflasyonu arasında fark olduğunu söyledi.

Enflasyon yüksek olmasına rağmen bunun maaşlarına yansıtılmadığını ileri süren Çelik, şunları söyledi:

“2,5 milyon kamu görevlisi ve 1,8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başlamıştır. Kamu görevlileri bugün, Ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. İktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır. Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10,5; mutfak tüpü yüzde 10,7, su yüzde 9,4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 179 TL artmışken; maaşlara 123 lira zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir. Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kâbusa dönüşmüştür.

2013 yılında gerçekleşen resmi enflasyon ise yüzde 7,4 olmuştur. Bu oran TÜİK’in enflasyon sepetindeki, çoğunu halkın tüketmediği 454 çeşit ürünün ortalama artışını göstermektedir. Milletimizin tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma, kira gibi ürünlerdeki fiyat artışları ise 2013’te gerçekleştiği ilan edilen, resmi enflasyonun kat be kat üzerindedir. Milletimizin en çok tükettiği 47 temel gıda ürünü baz alındığında fiyat artışı yüzde 10,5’i; 17 temel sağlık hizmetinde ortalama yıllık fiyat artışı yüzde 69’u bulmaktadır. Memurlarımız patatese dahi muhtaç bırakılmış, bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Çelik, “Bugün memurlarımız maaşlarını aldılar ve acı gerçekle yüzleştiler. Biz, Türkiye Kamu-Sen olarak Ağustos ayından beri, gerçekleri dile getirdik, imzalanan toplu sözleşmenin defolu olduğunu, memurların haklarının gasp edildiğini ifade ettik. Malum konfederasyon ise 123 lirayı anlata anlata bitiremedi. Bugün, memurlar maaşlarını aldılar. Yani takke düştü, kel göründü. Akla kara açığa çıktı. Türkiye Kamu-Sen dün de meydanlardaydı; bugün de meydanlarda. Dün ne dediyse, bugün de aynısını söylüyor. Memurların haklarını masa başı oyunlarıyla budayan malum konfederasyon ve yetkililer, bugün neredeler?”

Çelik’in basın açıklamasından sonra Türkiye Kamu Sen üyeleri, maaş artışını bordro yakarak protesto etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız