SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Borsa Okulda Kayısı Dağıttı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:51:28
Borsa Okulda Kayısı Dağıttı
A- A+ PAYLAŞ

Kayısı üreticileri, üzümün yanında kayısının da dağıtılması yönündeki taleplerini her platformda dillendirirken, Malatya Ticaret Borsası ise bu yönde ilk adımı attı. MTB, Abdulkadir Eriş İlkokulu’nda 1300 öğrenciye kuru kayısı dağıtarak bundan sonraki süreçteki adımın ise Hükümet tarafından atılmasını istedi. 

Yeşilyurt İlçesine Bağlı Abdulkadir Eriş İlkokulu’nda düzenlenen sembolik kayısı dağıtım töreninde konuşan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, 2013 yılında kendi borsalarının da içinde olduğu ve Ege Borsalarının da olduğu bir proje üreterek ilköğretim çağındaki 10 milyon üğrenciye, kuru üzüm, incir ve kayısı dağıtılması hedeflediklerini söyledi. Ancak maliyetin o dönem 94 milyon çıkması ile bu projeyi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği vasıtasıyla Hükümet’e gönderdiklerini belirten Özbey, geçtiğimiz ay Başbakan Davutoğlu’nun Manisa’da okullarda 60 bin ton kuru üzümün dağıtılacağını müjdesi verdiğini hatırlattı.

Malatya olarak bu proje ile birlikte kuru üzümün yanında kuru kayısının da dağıtılmasını arzu ettiklerini belirten Özbey, “Okul kantinlerinde bakıyorsunuz öğrencilerin abur-cubur şeyler yemesi neticesinde gelişimlerinde eksiklikler oluyor. Malatya kayısının özelliği ise çocuklarda zeka gelişim ve kemik gelişimi sağlıyor. Aynı zamanda bağırsaklarında düzgün çalışmasına yardımcı olan kayısımız özellikle cilt bakımında da önemli bir etki bıraktığı bilimsel olarak kanıtlanmış” dedi.

Malatya Ticaret Borsası olarak okullarda öğrencilere kayısı dağıtımında ilk adımı attıklarını belirten Özbey, bundan sonraki işin ise siyasilere ve Hükümete kaldığını söyledi.

Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay ise, Ticaret Borsası’na teşekkür ederek, Malatya kayısının geleceği açısından bu projenin önemli olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Borsa Başkanı Gürsel Özbey, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Abdulhavap Bulgurlu, ile okul yöneticileri içerisinde bir naturel birde jumbo kayısı bulunan ambalajları öğrencilere dağıttılar. Öğrenciler, dağıtılan kayısıları yerken çok lezzetli buldukları kayısıların bundan sonrada okullarda dağıtılmasını istediler. Bazı öğrenciler ilk kez kayısı yediklerini belirtirken, sağlıkta faydalı olduğu kanıtlanan kayısıların Hükümetçe üzümle birlikte dağıtılması için talepte bulundular.

Malatya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen programda toplam 1500 adet kayısı ambalajı dağıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız