SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrenci ve Boş Binaları Var, Okulları Yok!.

0
Güncellendi - 2016-09-09 03:04:56
Öğrenci ve Boş Binaları Var, Okulları Yok!.
A- A+ PAYLAŞ

CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, geçmişte belediyelikken, büyükşehir olmakla mahalle durumuna gelen, merkeze 18 km. uzaklıkta, yaklaşık 2000 nüfuslu Beydağı Mahallesini (Mamurek) ziyaret ettiler.

CHP Battalgazi yöneticilerini Beydağı’nda Muhtar Mahmut Pesen ve köylüler karşıladılar. Muhtar Pesen, CHP yöneticilerinin gelmelerinden duyduğu memnuniyeti belirttikten yaptığı konuşmada, "Burası önce belediyelikti. Belediye başkanı, üç mahallesi, üç muhtarı vardı ve şimdi bir mahalle bir muhtar var. Yıllardır yaşadığımız bir içme suyu sorunumuz var ama sözünü aldık sondaj vuracaklar. Diğer önemli sorunumuz ise koca kasabada bir ortaokulumuzun olmaması. Çocuklarımızın perişan olması.” dedi.

Mahallelileri ve muhtarı dinleyen CHP Battalgazi Başkanı Av. Sarıoğlu, "Burası önemli bir birim. Bir ortaokulu nasıl olmaz. En az 130 öğrenci ortaokul okumak için oraya buraya gidiyor. Kimileri devlet tarafından taşımalı yolla Yaygın’a, Bulgurlu’ya götürülüyor kimileri de annesi, babası tarafından Malatya’ya. İki yol da doğru değil. Taşımalı gidenler ailesinin bakımından, gözetiminden, denetiminden uzaklaşıyor. Gününün önemli bir kısmı taşınmada geçiyor. Çocuk o sürede dinlense, dersine daha iyi hazırlanacak.Daha başarılı olacak. Ailesinin gözünün önünden uzak olduğu için terbiyesi, ruhsal gelişmesi de iyi olmayabiliyor, kötü alışkanlıklar edinebiliyor. Ayrıca hergün taşınmanın kazası var, belası var. Devlet o kadar para harcıyor. Bazı aileler çocuklarını okutmak için kışın şehre göçüyor. Ev tutuyor, kira ödüyor. Oysa burada evi var. Boşuna para harcıyor. Bunun için bir bir zorunluluk yok ki.

Burada, eski belediye başkanlığı binası var. Üzerinde Battalgazi Belediye Başkanlığı tabelası asılmış, iki katlı, pırıl, pırıl. Geniş, taş kaplamalı bahçesi var. Çevresinde ağaçlarıyla 14 dönümlük arazisi var. Üzerinde modern, yepyeni bir bina var. Ama bu bina bomboş duruyor. Devletin bu fakir halkın parasıyla yaptığı bu bina hem bir işte yaramadan duruyor, hem de bu durumuyla çürüyor. Çünkü içinde yaşam yok, insan yok.

Gelin, çocuklarımızı taşınmaktan, ailelerimizi gereksiz harcamalarla perişan olmaktan ve fakir milletimizin vergileriyle yapılmış bu güzelim binayı çürümekten kurtaralım. Bir başka anlatımla, un var, yağ var, şeker var gelin helva yapalım. Bu özle zor bir iş değil. Zaten geçmişte Battalgazi İlçe Müdürlüğüyle, Battalgazi Belediye Başkanlığı arasında bu binanın okula çevrilmesi için bir yazışma yapılmış. 16.11.2015’te Milli Eğitim binayı istemiş, 05.02.2016’da Belediye yanıt verip ‘olur’ demiş, istemi kabul etmiş. Ama öyle duruyor, daha doğrusu çürüyor. Burada yaşayan vatandaşlarımız kendilerine üvey evlat muamelesi yapıldığını düşünüyorlar. Devletimiz niye böyle hatalar yapıyor. Şimdi Valimize, Büyükşehir ve Battalgazi Belediye Başkanlarımıza, rica ediyorum, ‘Gelin şu işi halledelim, ortaokulu yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirelim, bu bina girişine ‘Beydağı Ortaokulu’ tabelasını asalım. Bu gerçekten çok kolay.” diye konuştu.

Bülten

Pano03

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız