SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Boş Kadrolarımız Doldurulmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Sivil Savunma Müdürü Turan Uzun, afet konusunda bir çok kurum bulunduğunu ancak bu kurumların her birinin ayrı bir idari yapılanmaya bağlı olduğunu belirterek, "Bu durum idari açıdan sevk ve organizasyonda zafiyetlere yol açmaktadır" dedi.

Sivil Savunma Günü nedeniyle Özel İdare Salonu'nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turgay Seçkin, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, İl Sivil savunma Müdürü Turan Uzun ile birlikte kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılışında konuşan Malatya İl Sivil Savunma Müdürü Turan Uzun, "Bir doğa olayı olan depremlerin afete dönüşmemesi için alınacak önlemlerin başında günü kurtaran, rantçı, spekülatif ve faydacı anlayışların terk edilerek akla, bilime ve plana dayanan yerleşim politikalarının hayata geçirilmesi ve mühendislik ilke ve normlarına dayanan güvenli yapılaşmanın sağlanması gelmektedir. Yasal yükümlülüklerine uygun, zamanında ve etkin bir sivil savunma faaliyeti için; öncelikle boş kadrolarımız doldurulmalıdır. Boş kadroların doldurulmasının yanında personelimizin, ekonomik ve sosyal haklar açısında diğer kurumlarda aynı işi yapan personelle eşit hale gelmeleri sağlanmalıdır. Modern araç-gereç ve teçhizatın temini ve sayıca arttırılması gerekmektedir.

Sivil savunmaya ilişkin mevzuat ayıklanmalı, günün değişen ve gelişen koşullarına uygun, anlaşılabilir ve yetki karmaşasına yol açmayacak bir mevzuat düzenlenmesi yapılmalıdır. Aynı konuda görev yapan kurum ve kuruluşlar tek çatı altında toplanarak idarenin bütünlüğü sağlanmalıdır. Nitekim, Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün Başbakanlığa, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nün İçişleri Bakanlığına, Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na, itfaiyelerin Belediye Başkanlıklarına bağlı bulunması ve Kızılay Başkanlığı'nın da özerk bir idari yapılanmaya sahip olması, idari açıdan sevk ve organizasyonda zafiyetlere yol açmaktadır" şeklinde konuştu.

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz ise, “Malatya'mız gerek coğrafik ve jeolojik yapısı nedeniyle birinci derecede deprem bölgesi olması, gerekse sel, toprak kayması ve hava kirliliği gibi bir çok afete maruz kalması yönüyle afetle iç içe yaşayan ve bu konuda eğitimli, tedbirli ve hazırlıklı olması gereken illerin başında yer almaktadır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Sivil Savunma Günü nedeniyle lise ve ilköğretim okullarında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız