SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Boşboğaz'a Gazi Tepkisi

A- A+ PAYLAŞ

Sanatçı Atilla Olgaç'a, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında asker olduğu sırada biri esir 10 Rum'u bizzat öldürdüğüne dair sözlerinden dolayı bir tepki de Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi'nden geldi. Kıbrıs Gazisi olan dernek başkanı Bayram Akdemir, "Türkiye Cumhuriyetini dünya ülkeleri nezdinde zor durumda bırakmıştır" dedi.

Dernek binasında basın açıklaması yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi Başkanı Bayram Akdemir, "Son günlerde Kurtlar Vadisinin Kılıç beyi (Atilla Olgaç) reklama ihtiyacı olmalı ki Türk Milletinin en hassas olduğu duygularını hiçe sayarak güya 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatında biri esir olmak üzere 10 Rum askerini öldürdüğünü açıklayarak kamuoyunu meşgul, Türkiye Cumhuriyetini ise dünya ülkeleri nezdinde zor durumda bırakmıştır" ifadelerini kullandı.

"Atilla Bey sen bir kahraman olamadın, canını ve gençliğini devletin için feda etmediğin gibi devletini dış dünyaya karşı zor durumda bıraktın, kendi menfaatin için reklam amacıyla gazilik unvanına zarar verdin, gazilik şanını kullanarak ekranlarda gündeme geldin. Senaryo gereği dahi olsa açıklarmısın Kılıç Bey, Kıbrıs'ta 11 yıl boyunca Rum zulmü altında her an öldürülmeyi bekleyen, sabahlara kadar sırayla Rum saldırılarına karşı gece nöbet, gündüzleri okuluna, işine ve tarlalarına giden Türk halkına hangi tarihte yardıma gittin. Kamuoyunun gözüne bakarak Kıbrıs'ta savaştan bahsetmişsin. Yanılmışsın Kılıç Bey. Türk Askeri 20 Temmuz'da Kıbrıs'a savaşa değil, her iki topluma barış getirmek için gitti" diyen Akdemir açıklamasını şöyle tamamladı:

"Harekattan üç ay sonra Cüneyt Arkın-Fatma Girik'le Fota köyünde Önce Vatan filmini çekiyorlardı. Film çekimini bizzat seyrettim, Cüneyt Arkın bile rol icabı, sütçünün (ismini hatırlayamadığımdan lakabını andım, özür dilerim) beynine ateş etmiyordu. Bu filmin senaryosu dahi Atilla beyin senaryosunun yanında sönük kalır. Çünkü Atilla Bey eğer hatırlıyorsa 20- 21 Temmuz gecesi Beşparmak dağlarına metrekareye 5 bin merminin düştüğünü anlatır ben de gerçekten bu adam gazi der elini öperdim, çünkü gazilik bir
onurdur, ben onur duyuyorum. Çünkü 497 arkadaşım nurlandı bizler onurlandık ne mutlu bizlere."

Bu arada, yine Kıbrıs gazileri olan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi 2. Başkanı Ziya Öztürk, "Senaryolarla Türkiye'yi dış ülkelere karşı mahcup etmeye çalışıyorlar" derken, derneğin Sekreteri Mahmut Şahin ise, "Atilla Bey'in patavatsız konuşmasından başka bir şey değil. Kurtlar Vadisi dizisinin etkisinde kalmıştır. Yabancıların eline bir koz vermiş oldu" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız