SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bosna- Hersek Gezisi

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:05:38
Bosna- Hersek Gezisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’dan Bosna Hersek’e giden heyetin Malatya’yı tanıttığı bildirilip, heyetin gezisinin olumlu geçerek döndüğü bildirildi. 

Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, geziyle ilgili yaptığı açıklamada, Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen bir organizasyon ile Bosna ve Hersek’e giden Malatya heyeti olumlu izlenimlerle ayrıldı.

Gezinin son bölümünde Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsünde birer toplantı gerçekleştirildi. Kurucuları ve yönetim kurulu üyeleri arasında Malatya’ lı işadamlarının da bulunduğu vakıf tarafından kurulan üniversitenin rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve rektör yardımcıları heyeti Üniversitelerinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversitenin tanıtımını yaptılar. İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum’da İnönü Üniversitesi hakkında bilgiler vererek üniversiteler arası işbirliği konusunda fikir alışverişinde bulundu. Başkan Gürkan ve Genel Sekreter Yardımcısı Mumcu tarafından Rektör Oğurlu’ ya ziyaret anısına ilimizin temsili kristal kayısı ve kayısı paketi hediye ettiler. Heyet üyeleri ile üniversite yönetimi arasında sıcak bir ortamda geçen toplantının ardından kampus alanında Türkiye’den gelen öğrencilerle de sohbet ettiler.

Üniversite yakınlarında bulunan ve savaş sırasında büyük bir öneme haiz olan ve savaşın sonucunu etkileyen Ilıca Tünelini de ziyaret eden heyet üyeleri, duygu dolu anlar yaşadılar. Tünel üzerinde bulunan yaşlı bir kadına ait ve müzeye dönüştürülen evi gezen ve burada gösterilen savaşa ait video görüntülerinden etkilenen heyet üyeleri şehitlerin ruhuna dua okudular.

Saraybosna’ da bulunan Yunus Emre Enstitüsünü de ziyaret eden heyet burada da bir toplantı gerçekleştirerek Müdür Mehmet Akif Yaman’dan buradaki faaliyetleri hakkında bilgiler aldılar. Enstitüde kurulan sınıflarda verilen kurslarla Türkçe Eğitiminin yanı sıra Türk El Sanatlarının da eğitiminin verildiği ve Bosna ve Hersek ile Türkiye arasında sıcak ilişkilerin kurulduğu dile getirildi. Burada eğitim alan Boşnaklarda memnuniyetlerini dile getirirken yapmış oldukları el sanatlarının da sergilendiği bir atölyeyi gösterdiler. Burada görüşülen Boşnaklar Türkiye’yi ve Türkiyeli soydaşlarını yanlarında görmekten duydukları minnettarlığı ve memnuniyeti dile getirdiler. Kendilerinin sorun ve talepleri hakkında bilgi alan heyetten kendileri ile her zaman yakınlık kurulmasını yalnız bırakılmamalarını istediler. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mumcu’dan da maddi sıkıntıları nedeni ile yaptırılamayan şehit mezarlarının yapımı hakkında talepte bulundular. Mumcu da kendilerine resmi yoldan yapılacak bu tür taleplerle çok yakından ilgilenileceğini belirterek müracaatlarını beklediklerini söyledi.

Bu tür ziyaret ve toplantıların ardından kalan zamanlarında Saraybosna dışındaki Vezirler Şehri Travnik, İbrahim Elçi Paşa Medresesi, Osmanlı köyü Poçitel, Blagaj (Alperenler) Tekkesi, savaş sırasında yıkılan ve onarılan Mostar Köprüsü, Sırplar ve Hırvatların birlik olup gerçekleştirdikleri katliamı sergileyen Ahmiç Şehitliği ve cami gibi Osmanlı ve yakın döneme ait yerler ziyaret edildi.

Bosna ve Hersek’ten böyle bir acının tekrar yaşanmaması temennisinde ve duasında bulunarak ayrılan heyeti THY Malatya Satış Müdürü Hasan Özgül İstanbul Atatürk Hava Limanında THY ve talepte bulunan uçak firmalarına uzun ve kısa mesafeli uçuşlarında ikram hizmeti veren Turkish Do Co tesislerini gezdirdi. Buradaki gezinin ardından THY Eğitim Tesislerini de gezen heyete THY tarafından kullanılan tüm uçakların simülatörlerinin bulunduğu simülatör merkezi ve eğitim merkezi gezdirilerek buralar hakkında bilgiler verildi” dedi.

Heyet üyeleri ise Malatya’ya dönüş yolunda yaptıkları açıklamada, ziyaretin çok olumlu geçtiğini belirterek THY yetkililerine teşekkür ederek, Bosna ve Hersek ile Malatya arasında ilişkilerin artarak devam edeceği kanaatinde oldukları belirttiler. Heyette bulunanlar , “Malatyalı iş adamlarını ve vatandaşları orada görmek istedikleri kadar Bosnalı soydaşlarımızı da Malatya’da görmek isteriz “ ifadelerini kullandılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız