SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bosna-Hersek'ten Döndüler

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sıddık Özdemir başkanlığındaki 55 işadamının bulunduğu heyet, Bosna-Hersek'i ziyaret ederek yatırım imkanlarınız yerinde gördü. 
 
Malatya Sanayi ve Ticaret Odası (MTSO) üyesi işadamları, Bonsa-Hersek'te ki farklı sanayi kollarında kurulu bulunan fabrikaları gezdiklerini, iş görüşmelerinin yapıldığını ve Bosna-Hersek Ekonomi Odası Başkanı ve bakan yardımcıları ile görüşmelerde bulundukları öğrenildi. 
 
Ziyareti değerlendiren  MTSO Başkan Vekili Özdemir,”Malatya artık kabuğunu yırtan bir kent konumunda. Malatyalı iş adamlarının özellikle Bosna ile ilgili düşüncelerini buradaki yetkililere ilettik. Bosna ile zaten yakın ilişkilerimiz var. Bunu ekonomik alanda da geliştirmek istiyoruz. Yakın geçmişte büyük acılar yaşayan Bosna-Hersek'in içinde bulunduğu ekonomik zorluklardan kurtulmasının tek yolu yatırımlardan geçiyor. Bu kapsamda bizler burada yatırım potansiyellerini araştırıp, ona göre çalışma yapacağız. Bosnalı işadamlarıyla da her zaman işbirliği yapmaya hazırız. Bosna Hersek Ekonomi Odası Başkanı Avdo Rapa bey ile de ikili görüşmelerde bulunduk. O’nun da ifade ettiği gibi Bosna özellikle önemli yatırım potansiyellerine sahip bir ülke. Şu anda orada eğitimden sağlığa, petrolden bankacılığa kadar farklı alanlarda Türk yatırımları bulunuyor. Ancak bu yatırımların sayısının artması gerekiyor. “dedi. 
 
İkili görüşmelerin olumlu geçtiğini söyleyen Özdemir, ”Orada bulunduğumuz süre içerisinde fabrikaları da ziyaret ettik. İş adamlarımız değişik konularda işletme sahiplerinden fikir aldılar. Bu tür  gezilerin önemi Bosna ziyareti ile birlikte bir kez daha öne çıktı. Kaldığımız süre içerisinde yakın ilgilerini bizden esirgemeyen tüm Bosnalı kardeşlerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz”
 
Bosna’da 3 gün incelemelerde bulunan Malatya heyeti, Saray Bosna’nın yanı sıra Mostar’da da Osmanlı dönemine ait eserleri inceledi. Heyet Malatya’ya döndü.
 
BAŞKANIN PAKİSTAN GEZİSİ..
BU arada Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası'nın 16. Yürütme Kurulu Toplantısı Pakistan'ın Karaçi kentinde, İslam Ticaret ve Sanayi Odası Karaçi Merkez Ofisi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da katıldı. 
 
Pakistan'da düzenlenen bölge ülkelerin Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarının iştirak ettiği toplantı 3 gün sürdü. Toplantıyı değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye'nin artık ülke dışında ticaretini daha etkin hale getirmek adına bu tür toplantıların önemli olduğunu söyledi. Toplantının oldukça verimli geçtiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, bölge ticaretinin yılsonu itibariyle 680 milyar dolar olduğunu ve bu paydan Türkiye'nin de faydalanması gerektiğini belirterek, "Katıldığımız toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte ECO'ya bağlı oda başkanları katıldı. Oldukça verimli geçen toplantıda, Türkiye'nin dış ticaret hacminin genişlemesi noktasında önemli fikir alışverişinde bulunuldu. Türkiye artık ulus ötesi ticaretini çok daha fazla ileri götürmek zorundadır. Sayın Hisarcıklıoğlu toplantıda değindi. Türkiye'nin de içinde bulunduğu bu ülkelerin eski ipek yolu
yeniden canlandırılabilir." 
 
Toplantıya TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İran Ticaret, Sanayi ve Madenler Odası ve EİT TSO Dönem Başkanı Dr. Mohammed Nahavandian, Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Başkanı Hajı Ghulam Ali, Kazakistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Tatyana Zhdanova ile Afganistan, Kırgızistan ve Tacikistan Ticaret ve Sanayi Odaları'ndan temsilciler katıldı. EİT TSO 16. Yürütme Kurulu Toplantısı Türkiye, İran, Pakistan Oda Başkanları ile Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan delegasyonlarının katıldığı bir basın toplantısı ile sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız