SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bostanbaşı Kanalı'nda 3. Etap

0
Güncellendi - 2017-02-14 03:01:31
Bostanbaşı Kanalı'nda 3. Etap
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “4,3 km uzunluğundaki Bostanbaşı Kanal Projemizin üçüncü etabında inşaat çalışmalarına başladık. Çalışmalarımızda 3’üncü etap ile birlikte iki km’lik alan yaz ayı ile birlikte tamamlanacak” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Tarım arazilerinin sulanması ve sel taşkınlarının önlenmesi için kullanılan Bostanbaşı Kanalına uygulanan projemiz bölgeye ayrı bir hareketlilik kazandırdı” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Çınar, Mehmet Güner, İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman ve Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte Bostanbaşı Kanal Projesinde incelemelerde bulundu.

POLAT, “İLÇEMİZİN HER BÖLGESİ, KENDİSİNE HAS GÜZELLİKLERİ VE FARKLILIKLARI İÇİNDE BARINDIRIYOR”

Başkan Polat, “İlçemizin her bölgesi kendisine has güzellikleri ve farklılıkları içinde barındırmaktadır. Belediye olarak bu güzellikleri yeni projeler ve yatırımlarla kalıcı hale getirmeyi hedefliyoruz. Bölgemizde ve ülkemizde örnek ilçe olma hüviyetine ulaşmak için gelişime açık mahallelerimizdeki projelerimizin hayata geçmesinde büyük bir kararlılık göstermekteyiz. Gelişimin hızla yaşandığı Bostanbaşı mahallemizdeki dönüşüme katkı sağlayacak uygulamalarımız ilçemizin gelişmişlik göstergesine ciddi değerlerler kazandıracaktır. Yapılaşmanın oldukça fazlalaştığı Bostanbaşı Mahallemizdeki Kanal Projemiz bölgemizdeki yaşam seviyesini artıracak özelliklere sahip” dedi.

POLAT, “FARKINDALIK OLUŞTURACAK, FARKLI BAKIŞ AÇILARIYLA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Başkan Polat, “Bizler yerel yönetimler olarak farklı düşünmeli ve farklı projeleri halkımızla buluşturmalıyız. Tarım arazilerimizin sulanması, sel taşkınlarının önlenmesinin yanı sıra ilçemizin modern yaşamına katkı sunması için 2015 yılında yapımına başladığımız 2 Milyon 300 Bin TL değerindeki Bostanbaşı Kanal Projemiz farklılığımızı ortaya koymaktadır. Projemizin ilk iki etabında 140 cm olan kanalımızın üst menfezini beş, alt menfezini ise üç metre kadar genişlettik. Korkuluklarını ve aydınlatma işlemlerini tamamladık. Üçüncü etap inşaat çalışmalarında ise geri kalan 500 metrelik kanal hattında menfez işlemleri, korkuluk ve aydınlatma işlemlerini gerçekleştireceğiz. Toplamda iki km’lik alanda çalışmamız tamamlanmış olacak. Tarım arazilerinin sulama sezonunun Mayıs Ayıyla birlikte başlayacağı için buradaki çalışmaları çok hızlı sürdüreceğiz, çünkü kanalımızdaki sulamanın bu dönem itibariyle başlaması lazım. Projenin geri kalan kısmının imarla ilgili çalışmalarını sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediye ekiplerimizde projemizin her iki tarafındaki yol açma ve genişletme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu yolumuzu yaz ayıyla birlikte prestijli caddesi olarak hizmete sunacağız” dedi.

POLAT, “SULAMA SUYUNDA KULLANILAN KANALA YAPTIĞIMIZ YATIRIMLA GÖRSELLİK ÖN PLANA ÇIKTI”

Başkan Polat açıklamasının sonunda, “İnsana rahatlık ve ferahlık veren suyu yeşille, sosyal alanlarla ve fiziki yatırımlarla bütünleştirdiğiniz zaman apayrı bir güzellik ve değer kazanıyor. Bostanbaşı Kanal Projesinde bir yandan tarım alanlarının sulama işlemleri için suyu taşırken diğer taraftan eşi benzeri olmayan suyumuzun görselliliği ve dinlendirici özelliklerini hemşerilerimize sunmuş olacağız. Modern ve estetik yapısıyla bölgemize ayrı bir canlılık getirecek olan projemizin tüm güzelliklerini kent sakinlerine sunmak için çalışmalarımızı titizlikle sürdürmekteyiz” dedi.

Belediye Başkanı Polat konuşmasından sonra inşaat alanında incelemelerde bulunup, projenin geri kalan kısmı ve uygulanacak işlemler hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Bülent (7 yıl önce)
    Birincisi bu kanal projesi fahri kayıhan kanal projesinden 2yıl önce başladı ve hala işin yarısı bile bitmemiş durumda ama fahri kayıhan projesini bitirdiniz Bostanbaşı sakinleri yerel seçimlerde umarım size gerekli cevabı verecektir.İkincisi kanalın yanına yaptığınız yürüyüş yolunda heralde tek sıra tören adım yürütüceksiniz bizi çünkü hafif yalpalıyan yola düşer heralde farkındasınız.Üçüncüsü bu yaptığınız projeyi bir tane bostanbaşı sakini beğenen çıkarsa sizden özür diliyicem...
    0
    0
    Yanıtla
  • Barış (7 yıl önce)
    Seçim yatırımı olarak yapılan bi proje...o seçim geçti belki ama daha nice seçimler olacak bunu unutmayın... Nasıl bir vicdanla yaptınız bu projeyi fahri kayhan,tecde ve kanal boyu projelerini de sizler yapmadınız mı bostanbaşı sakinlerine hakaret eder gibi dalga geçer gibi...hele o yüzlerce dizdiğiniz karpuz lambalar yaa onları artık mezarlıklara bile yapmıyorlar bide kalkıp cazibe merkezi yapacağız diyerek dalga geçiyorsunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (7 yıl önce)
    Sayın başkanım yapılan hizmetler gecikse de güzel bunu bitince daha iyi göreceğiz ayrıca Bostanbaşı Fahri Kayahan doğu batı yolunun bir an önce açılması lazım bu yol yapılırsa çevre yolunun yükü azalır teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    kanalın gectiği hattın üzerine bi göbek yapıp çaybahcesi altından su gecse güzel olur
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (7 yıl önce)
    1-kanal korkuluklarıyla ve içi ile çirkin bir yapı olmuş daha güzeli olabilirdi üzerinde yeterince çalışılmamış yada yanlış seçim yapılmış. 2-Kaldırımlar yapılmış ancak işçilik kötü, düzgün bir denetleme yapılmamış,bordur taşları yerinden çıkmış,derz aralarına harçlama ve kumlama düzgün yapılmadığı için özellikle kenar kısımlar yerinde oynamış.Görmek isteyen gözler herşeyi görebilir.Milletin parasının hoyratça harcanmasına denetimlerin yapılmamasını bir AK PARti belediyeciliğine yakıştıramadım.VEBAL YÖNETİCELERİN ÜZERİNDEDİR UNUTMAYIN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burası bu projeyle bitmez, her 2 yılda bir daha güzelini yapacağız diyerek kazma vurup dururlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • semih (7 yıl önce)
    Başka ile gitmenize gerek yok Fahri kayana gidip bakmanız yeterliydi,yazık günah
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayri Bozbaş (7 yıl önce)
    Yıllardır aynı şeyi tekrarlıyorsunuz sayın başkan. Japonya'da bu işlerin nasıl olduğunu izlemek için internete bakmanız yeterli. Bitiremediniz elinize yüzünüze bulaştırdınız. Şimdi hala yaza kadar bitecek diyorsunuz. Malatya'da bu kadar uzun süren başka bir proje oldu mu? Üstünden kaç tane seçim geçti her seferinde de seçim için malzeme yaptınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • volkan (7 yıl önce)
    sayın başkan bir önce 1.ve 2. etabı bitirin sonra başlayın 3.etabınıza 2 yıldır perişan olduk tozdan pilikten çukurdan yazık bu millete.aydınlatma yaptınız karda buzda elektriği vermiyorsunuz.neyin kafasını yaşıyorsunuz anlam veremiyoruz?
    0
    0
    Yanıtla
  • NİL (7 yıl önce)
    3,etap başlayacağına öncelikle çalışma yapılan yerlerdeki eksiklikler giderilse olmaz mı. geceleri çok karanlık oluyor. aydınlatma yok.elektrik direkleri hiç mi hiç estetik olmamış.tecde yolu ve fahri kayahan gibi modern bir çalışma olsaydı keşke. emeğe yazık. masrafa değmemiş. köylü işi olmuş...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (7 yıl önce)
    Sayın Başkan, bostanbaşında sitelerin köşe bentine geldiği noktalarda noktada kaldırım bitiyor ve yolda yürümeye başlıyoruz.. yollar zaten çok dar olmuş araç zor geçiyor. çok büyük bir kaza riski oluşturuyor. bu uygulamanıun düzeltilmesi için illa bir kaç çocugumuzun arabanın altında mı kalması gerekiyor ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah esirgesin.ama göstere göstere faciaya gebe.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhat (7 yıl önce)
    kanalın yanında yuruyecek yer yok sagında solunda kaldırım yok caddenın sayın baskan neden kaldırımsız yaptınız
    0
    0
    Yanıtla
  • adıyamanlı Abizer (7 yıl önce)
    Dsi kanaleti yapmışlar.Kahretsin o kadar parayı da oraya gömdünüz.Madem yapacaksanız değişik illerde yapılanları gidip göreydiniz ya
    0
    0
    Yanıtla
  • BURHAN (7 yıl önce)
    Sayın başkan kanalın içinden tır geçerken yan tarafındaki yoldan iki otomobil yan yana geçemiyor, teknik elemanlarınızın önceliği sadece kanal olmuş galiba!
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    sayın başkan kanalı yaptın hemde öyle böyle bir kanal değil sanki bostanbaşının az ilerisi atatürk barajı :) öyle geniş kanalmı olur o kanalı hangi suyla doldurmayı düşünüyorsunuz çok merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla