SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Boutaib İçin Kapılar Kapalı

0
Güncellendi - 2018-01-08 17:19:39
Boutaib İçin Kapılar Kapalı
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’un golcü futbolcusu Khalid Boutaib’in ismi devre arasında birçok takımın transfer listesinde yer alırken, sarı kırmızılı kulüp, ‘Boutaib’i satmayı düşünmediklerini’ açıklayarak, Faslı yıldızı için kapıları kapattı.

Süper Lig ekiplerinden Evkur Yeni Malatyaspor’un yeni transferi Khalid Boutaib, golleriyle hem sarı kırmızılı takımı hem de Fas Milli Takımı’nı sırtlıyor.

Fransa’nın Strasbourg takımında geçen 20 gol atarak, gol krallığında ikinci sırada yer alan Boutaib, sezon başında Evkur Yeni Malatyaspor’a transfer olmuştu. Gösterdiği başarılı performansla Fas Milli Takımı’na seçilen golcü futbolcu, yeni sezonda hem Evkur Yeni Malatyaspor hem de milli takımda attığı gollerle birçok kulübün iştahını kabarttı.

Süper Lig’de forma giydiği 16 karşılaşmada bin 531 dakika sahada kalan ve 9 gol atarak, gol krallığı yarışı içerisinde yer alan Khalid Boutaib, 2018 FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri C Grubu’nda 4 karşılaşmada 4 gol atarak, Fas Milli Takımıyla 20 yıl sonra Dünya Kupası vizesi alma başarısını gösterdi.

2018 FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri C Grubu’nda Fenerbahçeli Nabil Dirar ve Galatasaraylı Younes Belhanda’nın da forma giydiği ve 3-0 üstün geldikleri Gabon maçında 3 gol atarak hat-trick yayan Boutaib, ilk yarının son iki maçında Galatasaray ve Kayserispor ağlarını havalandırmayı başardı.

Bu sezon performansıyla parmak ısırtan Boutaib, Fas’ta yayın yapan devlet televizyonu 2M, hazırladıkları belgeselde de yer alıyor.

Afrika Kıtası’nın en iyi ilk 11’inde de yer alan Boutaib için çıkan transfer söylentilerine son noktayı teknik direktör Erol Bulut koydu.

Bulut, “Benim kulağıma gelen bir şey yok ama Boutaib’in 9 golü var ve ligin sonrasında Dünya Kupası’na gidecek. FAS Milli Takımıyla 25 sene sonra katılma şansı buldular. Boutaib iyi forvet, gollerini de atıyor. Kaçırdığı gollerde çok oldu. Ama önemli olan o pozisyonlara girmek. Bunu Khalid başarıyor. Defans anlamında da bizim için çok iyi işler yapıyor. Khalid iyi topçu, biz şuan satma düşüncemiz yok” diyerek, Boutaib için kapıları kapattı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız