SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Böyle Bir Ortam Hayra Alamet Değil''

A- A+ PAYLAŞ

Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Devlet hukukuyla var olur. Hukuk zedelendiğinde, hukuka güven kaybolduğunda ortada hiçbir şey kalmaz. O zaman eşkıyalıklar meşru olmaya başlar ki bu da ülke için tehdittir ve tehlikedir" dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin çalışmalarına katılmak üzere Malatya'ya geldi. Partisini il binasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Yazıcıoğlu, "Son zamanlarda iktidar krizi öngöremediği ve yönetemediği için istikrarsızlık derinleştirmektedir. Bizzati iktidar kendisi kurumlar arası ahengi ve uyumu sağlayamadığından Türkiye'yi büyük sıkıntıya sokmuştur. Devlet kurumları arasında bir zıtlaşma, çekişme görüntüsü sergilenmektedir. Sürekli komplo tartışmalarıyla zaman geçiriyoruz. Her kurum, bir değer kuruma komplo hazırlıyormuş gibi gözüküyor. Her taraftan çeteler çıkıyor. Sanki dağ, bayır, sokaklar, şehirler her yerde çete var gibi bir görüntü sergilenmektedir. Bunlar daha soruşturma aşamasındayken, bilgiler belgeler verilmektedir. Bu bilgiler ve belgelerin ne kadar gerçek olduğu bilinmektedir ve dolayısıyla vatandaşlarımızın kafası karıştırılmaktadır." şeklinde konuştu.

Yaşanan olayların kurumlara olan güveni kaybettirdiğini iddia eden Yazıcıoğlu, "Güvenlik birimlerine, yargıya ve siyasi iktidara güven giderek daha çok kaybolmaktadır. Devletin, mahkemelerin sırrı kalmamıştır. Emniyetteki soruşturma nerdeyse gazeteciler tarafından yapılmaktadır. Böyle bir ortam hayra alamet değildir. Devlet mekanizmaları hukuka göre işlediği zaman devlet olur. Yani devletin varlığını, gücünü ortaya koyan, hukukudur. Devlet hukukuyla var olur. Hukuk zedelendiğinde, hukuka güven kaybolduğunda ortada hiçbir şey kalmaz. O zaman eşkıyalıklar meşru olmaya başlar ki bu da ülke için tehdittir, büyük bir tehlikedir" diye konuştu.

BELEDİYEYİ ZİYARET..
Yazıcıoğlu beraberinde İl Başkanı Hanifi Kartal ve bazı partililerle birlikte Belediye Başkanı Cemal Akın’ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştüler.

Yazıcıoğlu, hem Malatya’nın sorunlarını yerinde tespit etmek hem de bu sorunlar hakkında bilgi almak amacıyla Belediye Başkanı Akın’ı makamında ziyaret ettiğini söyledi.

Yazıcıoğlu, Malatya’nın geçmişte aldığı teşvikleri yerinde yatırıma dönüştüren ender illerden biri olduğunu da belirterek, “Belediyelerimizi demokrasinin ilk basamağı olarak görüyorum. Çünkü vatandaş mahallesinde muhtarı devletin her şeyi zanneder, ondan sonra da Belediye Başkanını her şey zanneder, en kolay onlara ulaşırlar.

Belediye başkanları her zaman halkın önündedir. Hemen kolayca ulaşılabilecek insandır. Belediyeler kaldırım yaparken, suyu getirirken herhalde haneleri atlayarak hizmet götüremez. Dolayısıyla da hangi siyasi partiden olursa olsun sonuçta halka hizmet eden kurumlardır. Onların başarılı olması da vatandaşlarımıza daha çok hizmet gitmesi anlamına geliyor. Ben de sizin hizmetlerinizin başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Akın, “Malatya’da bulunmanızdan dolayı fevkalade mutlu olduk. Malatya devletten almış olduğu kredileri yatırıma dönüştüren bir il. Buna rağmen fert başına düşen milli geliri 1.500 doların altında olduğu için de teşvik kapsamında. Yine bu teşvikleri de fevkalade güzel bir şekilde yerinde değerlendiriyor. Sizlerin de Türk siyasetinde fevkalade ehemmiyetli bir yeri var. Demokrasilerde siyasi partiler özellikle vazgeçilmez unsurlar. Bundan dolayı fevkalade büyük hizmetler ürettiğinize inanıyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Akın, ziyaretin anısına BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’na kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız