SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Böyle Bir Yolculuğa Çıktık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:23:05
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Hasan Atay, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde AKP'den Yeşilyurt ilçesi belediye başkanlığı için aday adaylığı resmi başvurusunu yaptı.

Başvuru törenine AKP Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Bayram Taşkın, il başkan yardımcıları Murat Turgut, Selim Çağlar ile çok sayıda mimar ve mühendis katıldı. 

Yerel seçimler öncesi partilerine gösterilen teveccühten dolayı herkese teşekkür ettiklerini belirten Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Bayram Taşkın, tüm aday adaylarına başarılar dilediklerini ifade etti. 

"Halka hizmet Hakka hizmettir" anlayışı ile Yeşilyurt'a hizmet etmek için yola çıktığını konuşmasında vurgulayan Mimar Hasan Atay, "Siyaset her türlü kaynağı yerli yerinde kullanarak insana hizmet etme sanatıdır. Siyaseti, bir makam mevki, şan şöhret yada sen ben kavgasının çok ötesinde görüyorum. Bu ülkenin evlatları olarak bizler milletimizin imkanları ile yetiştik ve bu günlere kadar geldik. Bu ülkenin en iyi okullarında eğitimimizi tamamladık. Hal böyle iken bizler kendi kabuğuna çekilerek, küçük dünyalarında ufak mutlulukların peşinde koşanlardan olamayız, olmamalıyız. Bizler Malatya Belediyesi’nde gerek belediye meclis üyeliği gerekse de Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduk. Allah’a hamd olsun bu görevlerimizi layıkıyla yürüttük." dedi.

Hasan Atay, "Milletimizin gelecek hedeflerini gerçekleştirme noktasında gayretimizle ve çabamızla Yeşilyurt'umuza da katkı sağlayarak arkamızda güzel izler bırakabilirsek şeref duyarız. Amacım gök kubbede hoş bir seda bırakıp bu aziz milletin hayır duasını almaktır. İşte siyaseti bu noktada bir araç olarak görüyor ve millete hizmet bakımından bu aracı etkin bir biçimde kullanmak gerektiğine inanıyorum. Halka hizmet etme yolunda gelinen her noktada, insanların kendilerini bir bayrak yarışçısı olarak görmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu bakış açısıyla hareket ederek aslolanın Yeşilyurt'umuza dolayısıyla Malatya’mıza artı değerler katmak için gayretimiz her zaman sürecektir. Biz bu yola 'Halka hizmet Hakka hizmettir.' düsturuyla yola çıktık. Rabbim bu düsturun rehberliğinden bizleri ayırmasın" diye konuştu.

Bu bakış açısına sahip olanların zor ve zahmetli bir yolculuğa çıktıklarını iyi bildiklerini dile getiren Atay, "Fatih Sultan Mehmet'in dediği gibi "Bir şehri imar, etmek halkın gönlünü almaktır." sözünden hareketle, Ak Parti Belediyeciliğinin başarısında asıl nokta olan insana hizmet ederek insanın gönlünü hoş tutmak bizlerinde öncelikli hedefleridir. Bizler böyle bir yolculuğa çıktık. Bu yolculuk içerisinde birçok zahmeti ve türlü türlü çileyi barındırıyor. Bunu gayet iyi biliyorum. Bunun yanında zahmetsiz rahmet olmayacağını da iyi biliyorum. Gerçekten bizler katılımcılığa açık, ben değil, biz diyen, sivil toplumu önemseyen, toplumsal gelişmelere duyarlı, tüm halkımızın değerlerine sahip çıkacağız. Değişim ve dönüşümü takip eden değil, bizzat gerçekleştiren, sosyal diyaloga açık, dürüst, üretken, hizmet etmeyi seven, pratik, cesur, mütevazı, kendiyle-kentiyle, kimliğiyle, kültürüyle, ülkesiyle barışık, kendini değil Malatya'yı ve Yeşilyurt'u düşünen insan olacağız. Dik duran ama diklenmeyen, "insanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesi, her zaman ilkemiz olacaktır. Bu düşünce ve inançla, güzel ilçemiz Yeşilyurt'umuza hizmet etme noktasında Belediye Başkanlığına aday adaylığımı resmen açıklıyorum. Ben şimdiden tüm aday adayı arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum." ifadesinde bulundu.

PİLTEN VE NALÇACI DA İSTİFA EDİYOR..

Öte yandan, Belediye Başkan Yardımcılarından Selim Pilten ile belediye şirketi Kültür A.Ş.'nin genel müdürü Murat Nalçacı'nın da aday adayı olmak üzere görevlerinden istifa edecekleri, AKP'ye başvurularını yapacakları öğrenildi. 

Pilten'in Perşembe günü Yeşilyurt, Nalçacı'nın ise Cuma günü Battalgazi için başvuracağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız