SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Böyle Çalındı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir büfede tezgahtarın dikkatsizliğinden faydalanan hırsız, kaşla göz arasında kasa üzerindeki parayı alarak kaçtı. Ancak tezgahtar daha sonra olayın farkına vardı.

Olay Malatya merkez Turgut Temelli caddesinde meydana geldi. Büfe'de öğlen yemeğini yiyen tezgahtar, sigaracıya vermek için ayarladığı yaklaşık 500 TL tutarındaki parayı kasanın üzerine bıraktı. Ancak, büfenin önünden geçen bir kişi, dışarıdan kasanın üzerindeki parayı fark ederek içeri girdi. Tezgahtarın arkası dönük vaziyette yemek yemesinden faydalanan hırsız, kasa üzerindeki parayı kısa bir sürede alarak kaçtı.

Yemeğini yiyen tezgahtar, olayı ancak daha sonra fark edebildi. Paranın olmadığını fark eden tezgahtar uzun süre kasanın üzerinde ve çevresinde bıraktığı parayı aradı.

Ancak güvenlik kamerası görüntüleri izlendiğinde paranın hırsız tarafından çalındığı görüldü. Başlatılan soruşturma sürüyor. (Fotoğraf bu olayla ilgili)

DİĞER OLAYLAR..
23 yaşındaki S.A. adlı şahıs, havale yapmak için gittiği banka şubesinde kağıtları doldururken telefonunu sehpaya bıraktığını, daha sonra sıraya girdiğini, bir süre sonra telefonu sehpada bıraktığını hatırlayıp gittiğinde, telefonu bulamadığını, kamera kayıtlarını incelediklerinde tanımadığı bir şahsın aldığını gördüğünü polise bildirdi ve şikayetçi oldu.

İskender Mahallesi’nde 29 yaşındaki S.G. adlı kadına ait işyerine, aspiratörü söküp, camını açarak giren hırsızlarca 1 adet 105 ekran tv, 3 bilgisayar kasası ile 1 monitör çalındı.

İnönü Mahallesi’ndeki 33 yaşındaki A.K.’ye ait evden giyim eşyaları, evde misafir olarak bulunan teyzesi kızı 48 yaşındaki H.T.’ye ait içerisinde 3 cep telefonu, kimlikler, 430 Euro, 300 lira para çalındığı bildirildi.

Zaviye Mahallesi’nde 27 yaşındaki A.B.’ye ait eve kapısını zorla açarak giren hırsız, 20 lira çaldı.

Sarıcıoğlu Mahallesi’nde 35 yaşındaki A.T. adlı bayana ait işyerine gelip bazı malzemeleri soran, ancak alışveriş yapmadan ayrılan 35 yaşlarındaki şahıs gittikten sonra, A.T. masanın üzerindeki telefonunun olmadığını fark edince polise başvurdu.

Çavuşoğlu Mahallesi Yatılımektep Çıkmazı’nda 42 yaşındaki R.E.’ye ait eve, pencere korkuluğunu kırarak giren hırsız DVD çaldı.

03.00 sıralarında polise başvuran Y.I. adlı şahıs, ATM’den kredi kartı ile bir miktar para çekip gece yarısı Cezmi Kartay’daki bir pavyona gittiğini, 3 saat kaldıktan sonra hesabı ödeyeceği sırada kredi kartının olmadığını fark ettiğini, yaptığı araştırmada kartından 1.000 lira çekilmiş olduğunu öğrendiğini, kredi kartı şifresini, pavyon girişinde karşılaştığı C.adlı şahsın bildiğini, bu şahsın kartını almış olabileceğini, daha önce de şahsa para çekmesi için kartını verdiğini öne sürerek şikayetçi oldu. Polis şahsın açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

Mücelli Caddesi’nde 27 yaşındaki M.K. adlı şahsa ait işyerine, kapalı iken alüminyum kapıyı zorla açarak giren hırsız 20 lira ile 5 euro çaldı.

Polise başvuran 33 yaşındaki H.Ç. adlı bayan, İnönü Caddesi’ndeki işyerinin bodrum katındaki soyunma odasında bulunan çantasına 600 lira para koyup işe başladığını, gece evine gittiğinde çantasını kontrol ettiğini ve paranın olmadığını gördüğünü bildirdi, şikayetçi oldu.

65 yaşındaki K.D. adlı şahıs da, Ziraat Bankası merkez şubesinden maaşını çektikten sonra ayrıldığını, daha sonra cüzdanının çalınmış olduğunu fark ettiğini polise bildirdi.

Cevherizade Mahallesi’nde park halinde olan 62 yaşındaki M.A.’ya ait 44 DA 966 plakalı otodan MP3 çalar çalındı.

Göztepe Mahallesi’nde 44 yaşındaki A.A. adlı inşaat işçisinin, içerisinde kimlikler bulunan cüzdanının çalındığı bildirildi.

Özsan Sanayi Sitesi’nde 42 yaşındaki R.D.’ye ait işyerinden 2 hilti matkabı, 1 zımpara makinesi, 3 matkap çalındı.

Özsan Sanayi Sitesi’nde 31 yaşındaki E.U.’ya ait işyerine, kapılarını kırarak giren hırsızların, toplam değeri 2 bin 500 lira civarında olan iş aletlerini çaldıkları bildirildi.

Yeşilyurt ilçesi Mollakasım Mahallesi’nde 38 yaşındaki M.T.’ye ait evden 1.600 lira para ile 2 çeyrek altın ve 1 altın küpe çalındı. Ev sahibi şikayetçi olmadı.

Yazıhan ilçesi Hamidiye Köyü’nde 39 yaşındaki N.O. adlı kadının, kilitli olmayan kapıdan evine giren hırsızın 3 bilezik, 5 yüzük, 1 kolye, 1 yarım altın ile 450 lira para çaldığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız