SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Böyle Canavarlık Olur mu?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı sonrası eşini, kardeşini ve oğlunu kaybeden Abuzer Keskin'e, Vali Ulvi Saran ile Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Vali Ulvi Saran burada yaptığı konuşmada, "Kaderin önüne geçilmez. Tabi ki bu çeşitli sebeplerin ortaya koyduğu bir sonuç. O yönüyle durumu değerlendirmek ve buradan bir netice çıkarmak lazım. Zor bir acı" dedi.

Saldırıda eşini, kardeşini ve oğlunu kaybeden Abuzer Keskin ise, "Hiçbir şeyimiz kalmadı. Kalan bu çocuklar. Başlarında bir ben kaldım. Başka kimse kalmadı. Böyle vahşilik, böyle canavarlık olur mu? Ben göç edip, gitmişim. 200 kilometreden çıkıp geliyorum buraya. 3 senedir bizim olay devam ediyordu. Fakat bizi çağırdılar buraya, katlettiler gitti. Başka bir suçumuz yok. Bir adamı çarşıda vurmuşlardı ama bu olay bitti gitti. O da çekip beni vuraydı. Benim ailemin günahı yoktu. Benim ailemin günahı yoktu, kardeşimin günahı yoktu, 20 yaşında askerden yeni gelmiş kardeşimin günahı yoktu. Bunun kaderle alakası yok. Bu çok vahşi bir şey. Şimdi ben yeğenlerimle ne yapayım?" diye konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, bu tür kan davalarının artık kalkması gerektiğini söyledi. Çakır, yaşanan olayın kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Ülkemizde kan davası kalkıyor ama maalesef yaşanan bu olaylar bizleri ve toplumu üzdü. Yapılan bir hata ya da anlaşmazlık varsa kanunlar çerçevesinde çözülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ise, "Herkes ölecek ama bizim üzüldüğümüz böylesine yaşanan ölümler" dedi.

Öte yandan Vali Ulvi Saran ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, saldırıda hayatını kaybeden Burhan Keskin'in çocukları Sıla, Ozan, Naim, Kader, Hasret, Burak, Samet ve Mert'e yardımcı olacaklarını belirttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız