SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Böyle de Olmaz ki'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Temmuz Ayı son toplantısını İl Özel İdare Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Abdurrahman Atay başkanlığında gerçekleştirilen son toplantıda gergin anlar yaşandı.

Darende ilçesi Çukurca köyü yolunun yapımının görüşüldüğü esnada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı ve Yeşilyurt İl Genel Meclis Üyesi Hamit Kiraz, yol yapım makinelerinin bozuk olduğu iddiasında bulundu.

Bunun üzerine sinirlenen Malatya İl Genel Meclis Başkanı Abdurrahman Atay, “Bir konuya da teşekkür edin. Her şey aksak gidiyor. Her şey kötü gidiyor. Her şey efendim olumsuz şekilde değerlendiriliyor. Şimdi arkadaşlar bu memlekete yapılan 4 yılı aşkındır hizmetler var. Siz bizim bastığımız faaliyet raporlarını Allah rızası için okumuyor musunuz? Yani özel idarelerin 2006 -2007 yılı faaliyet raporlarına siz hiç bakmadınız mı? Bu il’e çok güzel şeyler yapıldı. Ama siz burada o kadar zayıf, o kadar çapsız politika yapıyorsunuz ki, eleştirilerinize hiçbir anlam veremiyorum. Burada çığırtkanlık yapmayın. Şimdi bu politika değil. Bu insanların ve kurumların şevkini kırmaktan öteye gitmiyor. Düşünce olamaz bu” dedi.

Konuşmanın ardından Meclis Başkanı Atay, Darende ili Çukurca köyünün yol yapımını hemen oylamaya sundu. Oy çoğunluğuyla kabul edilen konuya CHP Grubu itiraz etti.

"Başkanım şimdi biz bunu kabul ettik mi?" sorusuna Meclis Başkanı Abdurrahman Atay, “Yok tamam görüşeceğiz konuyu” cevabını verdi.

Daha sonra söz alan Yazıhan İl genel Meclis Üyesi Yunus Kılıç, “Biz öncelikle Meclis’deki kardeşliğimizi pekiştirelim. CHP Grup başkanına iddia ediyorum. Malatya’da yolu olmayan, içme suyu olmayan köyümüz kalmamıştır. Sorunu olan her köye makine girmiştir. Yaptığınız yol bozuldu. Gelen su içilmedi diyerek, böyle siyaset olmaz. Tüm makinelerimiz harıl harıl çalışıyor. Hangi makine çalışmıyor ise söyleyin” dedi.

CHP Grubunun söz almasıyla beraber yeniden alevlenen tartışmalarda, Meclis Başkanı Atay, “İl Özel İdare görevini layıkıyla yapıyor. Meclisi hep siz geriyorsunuz. Diğer grupta 35 üye var. 35 üyeden iki kişi konuşuyor. Siz 7 kişi konuşup, Meclis’i geriyorsunuz. Böyle de olmaz ki. Bugünü demiyorum, her gün böyle” şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı Abdurrahman Atay, Yeşilyurt İlçesi Gözene Köyü’nde yaşanan su sıkıntısına değinerek, “Bekirhış projesi vardı. Kendi yörenizin projesini kurtarıyorsunuz Hamit Bey, diğer 44 köyün projesini engellemek adalet mi? Proje nedense uygulama noktasında sekteye uğruyor. Neden uğruyor? Hamit Bey uğraşıyor, diğeri uğraşıyor proje olmuyor. Ben bugüne kadar bunu ne basına ne de kamuoyuna açıklamadım. Ben CHP Grup Başkanı Hamit Kiraz’ı kamuoyuna şikayet ediyorum. Bu konuda etik olmadığını söylüyorum. Bu projenin Yeşliyurt Kaymakamlığında sekteye uğramamasını diliyorum. Eğer ki uğratırsanız sizi bu 44 köy yargılayacaktır arkadaşlar” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt İl Genel Meclisi Üyesi Hamit Kiraz ise, “Bekirhış projesinin olmaması konusunda herhalde günah keçisi aranıyor. Yeminle söylüyorum, bürokrasinin kendisinin anlaşamamasından kaynaklanıyor. Projeyi engelleyen milletvekilleridir” iddiasında bulundu.

Meclis Başkanı Atay ise, "Kim bu milletvekilleri açıklayın?" dedi. Uzun süren tartışmaların ardından Darende ilçesi Çukurca köyünün yol yapımı teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Malatya İl genel Meclisi’nde öte yandan, Ankara ile Malatya’nın kardeş şehir olma projesi de görüşüldü. Yapılan oylama sonucunda teklif oy çoğunluğu ile kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız