SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Böyle Giderse Kalmayız!'

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Hal binasında incelemeler yapan belediye başkanı Ahmet Çakır, “Alt yapı başta olmak üzere, yol, içme suyu ve dükkanların üstünün kapatılması gibi bir çok sorunu olan hal binamızın sorunlarını gidermek için yaptığımız çalışmalar son aşamaya geldi. Kalan sorunlarda zaman içinde giderilecektir” dedi. Bir hal esnafı da “Dükkanlarımız önüne yapılan yağmurluklar rüzgar sirkülasyonu yaratıyor, önü ve arkası kapatılmazsa seneye hiç birimiz kalmayız!” diyerek perişanlıklarının devam ettiğini belirttiler.

Belediye başkan yardımcıları Ahmet Ceyhan, Ertan Mumcu ve Başkan Yardımcısı vekili Abuzer Kabakaş’la birlikte ilgili daire müdürleri ile birlikte yeni Meyve ve Sebze halini ziyaret eden Belediye başkanı Ahmet Çakır, göreve geldikleri tarihten bu yana hal binası için yaptıklarını anlattı ve hal esnafının sorunlarını dinledi.

Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan dernek Başkanı Yaşar Eryılmaz, “Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır, göreve geldiği günden itibaren Hal esnaflarımızın sorunlarıyla yakından ilgilendiler. Kendisine iletmiş olduğumuz sorunlar bir bir giderildi. Özellikle alt yapı çalışmaları, asfalt ve çatı kaplamasından dolayı kendisine ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Meyve ve Sebze Halimizin biraz daha eksiklikleri var, ancak Sayın Başkanımızın bu sorunları da bir bir gidereceğinden eminiz” dedi.

Yaptıkları çalışmaları ve hizmetleri anlatarak sözlerine başlayan Belediye Başkanı Ahmet Çakır,“Bunlardan biri de yeni hal binası. Daha önceki ziyaretlerimiz sırasında esnaflarımızla yaptığımız istişarelerde hal binasının bir takım eksiklikleri bize iletilmişti. Bunları projelendirerek tamamladık. Özellikle güneşli ve yağışlı havalarda ürünlerin zarar görmesi nedeniyle, iş yerlerinin ön kısımlarının kapatılması konusunda proje geliştirdik. Yaklaşık 500 ton demir kullanılarak dükkanların ön kısımlarında 6.700 metrekarelik kapalı çatı alanı yaptık. Dükkanların bodrum katlarının havalandırmasının olmaması ve zaman zaman çökmelerin meydana gelmesi nedeniyle, alt yapı çalışmaları kapsamında bu eksiklikler de giderilerek bodrumlara havalandırma pencereleri açtırdık. Yeni düzenlemeler yapılarak yaklaşık 1 milyon liralık bir harcamayla 32 bin metrekarelik Hal Meydanı ile otopark alanını asfaltladık. Hal binası arka kısmında yeni bir yol açıyoruz. Ayrıca doğalgaz şebeke hattı tamamlandı. Böylece Hal binasındaki eksiklikler büyük oranda tamamlanmış durumdadır. Bundan sonraki süreçte de eksiklikler varsa bunları da dikkate alarak, çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Basın mensuplarının “Hal binası projesi yapılan yarışma sonucu belirlenmişti. Kazanan projede hal binasının üstü kapalı idi ama yapılan hal binasının üstü kapalı değil. Bu proje ile belediye dolayısı ile kamu önemli bir zarara uğratılmıştır. Sorumluları hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?” sorusuna başkan Çakır “İhale edilen proje farklıdır zaten sorun oradan başlıyor. Projeye bir bütün olarak başlanılması gerekti ama maalesef gerçekleşmemiş ve göreve geldikten sonra 3 milyon lira harcadık” diye yanıtladı.

Bir hal esnafının “Dükkânımızın önüne yapılan sundurmalar rüzgâr koridoru oluşturdu. Rüzgâr türbülansına girmiş gibi oluyoruz. Her iki girişinin kapatılmasını istiyoruz” deyince başkan Çakır; “Zaman gerekir, zaman içerisinde çözeriz. Seneye de onu çözeriz” deyince bir başka esnaf “Böyle devam ederse seneye hiç birimiz kalmayız” diye araya girdi. Yapılan konuşmalardan ve hal binası gezilmesi ile esnafın sorunlarının dinlenmesinden sonra hal binası gezisi sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız